Quantcast
Fictie

Zorgeloos genieten onder de Spaanse zon

Spanje, het land van de zon, ruige bergen, pittoreske dorpjes en heerlijke tapas, vormt het decor voor de vierde week van Met Vier in Bed, van maandag 26 tot donderdag 29 juni. Meer bepaald wordt de streek Andalusië, in het zuiden van het land, deze week verkend aan de hand van vier topadresjes. Ver weg van het massatoerisme en midden in de natuur vind je in deze vier B&B’s nog de authentieke Spaanse gezelligheid en kunnen vakantiegangers zorgeloos genieten. Letterlijk in het geval van het eerste adresje van de week, een zorg-B&B, waar zieken en mindervaliden tijdens hun verblijf de verzorging krijgen die ze nodig hebben.

FINCA CORASOL IN ALHAURIN EL GRANDE

Op een klein uurtje van de badstad Malaga ligt het zonovergoten dorpje Alhaurín el Grande. Hier prijkt Finca Corasol, de zorg-B&B van Veerle en haar man Bert. Het koppel houdt van reizen, maar wilde hun jobs als verpleegkundigen niet zomaar opgeven. Zo ontstond het idee van Finca Corasol, een B&B waar ze hun passie voor zorgverlening combineren met op-en-top vakantiegevoel. In de Spaanse streek Andalusië vonden Veerle en Bert hun droompand. Er stond hen een intensieve verbouwing te wachten, want de B&B moest volledig aangepast worden aan hun doelgroep: zieken en mensen met een beperking. Van de vier kamers zijn er drie volledig rolstoeltoegankelijk en zelfs het zwembad werd uitgerust met een lift. Veerle en Bert bieden bovendien verpleegzorg aan op vraag van hun gasten. Omdat Bert tijdens de Met Vier in Bed-week bij hun zoontje blijft, wordt Veerle vergezeld door schoonzus Els.

CASA UTOPIA IN ALCAUCIN

Het tweede logeeradres van deze Spaanse week ligt in Alcaucín, een bergdorpje op een half uur rijden van de kust. Sinds een jaar is hier Casa Utopia gevestigd, de B&B van Elke en Guy. Hoewel de B&B nog maar vier weken officieel open is, zijn Elke en Guy geen groentjes in vak. Ze baatten eerder al een B&B uit bij Dinant maar vorig jaar ruilden ze België uiteindelijk in voor Spanje, hun ultieme droom. Ver weg van het massatoerisme en midden in een ongerept stukje natuur vonden ze hun utopische villa. De vier typische Spaanse kamers zijn luxueus en met veel oog voor detail afgewerkt. Dat geldt ook voor Elkes uitgebreide ontbijt, waarvan ook vakantiegangers met een glutenallergie kunnen genieten. Tijdens het verblijf in Casa Utopia voeren Elke en Guy bovendien een verrassingsgast op: de burgemeester van Alcaucín… Een Kortrijkenaar!

CORTIJO ORO VERDE IN TABERNAS

In de schaduw van de bergtoppen van de Sierra Nevada ligt het laatste stukje woestijn van Europa. De landschappen zijn hier zo uniek, dat je je er in een cowboyfilm waant. In het dorpje Tabernas opende wereldreizigster Christine vorig jaar B&B Cortijo Oro Verde. Ze woonde al in Zuid-Amerika en Italië en werkte daarna in België een aantal jaren in de marketing. De dagelijkse sleur deed haar echter opnieuw naar het buitenland verlangen en Christine besloot een B&B te openen in Spanje. Na een lange zoektocht kwam ze terecht bij een pand met een prachtig zicht, maar met eveneens enorm veel renovatiewerk. Christine maakte in de villa drie gastenkamers, die elk een gezellig privéterrasje hebben en uitkijken op het zwembad. Voor de inrichting koos ze voor Spaans met Aziatische invloeden.

RIAFLORA IN SANTOPETAR

Het laatste logeeradres van de week ligt in Santopétar, een klein heuvelachtig dorpje op een half uurtje rijden van de Spaanse kust. Aan de rand van een uitgedroogde rivierbedding ligt Riaflora, de B&B van Elvira en Peter, die ze vernoemden naar hun overleden mama’s. Peter werkte jarenlang als technicus en Elvira was chef in een grootkeuken. Het verlangen naar een leven zonder stress werd steeds sterker. Uiteindelijk hakten ze de knoop door en verhuisde het koppel naar Spanje. Een jaar geleden vonden ze een charmant huisje, waar ze vier gastenkamers in maakten. Mi casa es su casa is de leuze van Riaflora, gastvrijheid dragen Elvira en Peter dan ook hoog in het vaandel.

Met Vier in Bed, van maandag t.e.m. donderdag om 21.10 uur bij VTM.

Tags
Toon meer

Rune Meskens

Eindredacteur

Gerelateerde Artikelen

Close