Quantcast
Televisie

Wie wint de zenuwslopende finale van ‘Bake Off Vlaanderen’?

‘Bake Off Vlaanderen’ kent deze week zijn apotheose. Hobbybakkers Tine, Philip en Jaline spelen de finale. Trots, verbaasd en uitgeput verschijnen ze in de tent om drie proeven te spelen die zullen bepalen wie de bakwedstrijd wint.

Tine die bekend staat als klassieke bakker overtreft zichzelf met details, bloemen en alle tinten roze. Haar taart is een roze boom waarin drie fraisiers op de takken zitten. Huilend bakt ze zich een weg door de proef: “Ik heb mijn leven drie maanden on hold gezet dus winnen zou echt de kers op de taart zijn!”

Philip gaat all the way met een Charlotte met peer en chocoladewerk als decoratie. Hij is verbaasd over dit finaletrio: “Ik wist van in het begin dat Tine en Jaline in de finale zouden zitten. Maar ik had nooit gedacht dat ik erbij zou zitten!”

Jaline pakt dan weer uit met moderne patisserie technieken: ze maakt een reuzengrote citroenmeringue in de vorm van een grote citroen. Desondanks heeft de wedstrijd haar kijk op haar leven veranderd: “Ik twijfel nu over mijn studies. Ik zou graag iets met bakken doen in plaats van kine.”

Welke bakker mag zich straks de derde winnaar van ‘Bake Off Vlaanderen’ noemen? Wordt het de jonge gedreven Jaline? Of apotheker Philip? Of gaat de overwinning naar de roze klassieke Tine?

‘Bake Off Vlaanderen’, woensdag 23 oktober 2019 om 20u35 op VIER.

Tags
Toon meer

Arno Tierens

Redacteur

Gerelateerde Artikelen

Close