Quantcast
Televisie

Wie kraakt De Code van Coppens?

Wat gebeurt er als je twee BV-duo’s een kamer vol mysteries instuurt?  Wie vindt er het snelst de weg naar buiten? Spanning, emotie, humor, avontuur, beleving en uiteindelijk: een winnaar.

In elke aflevering van ‘De Code van Coppens‘ wordt er een volledig nieuwe kamer gebouwd, een nieuwe arena waar Staf en Mathias Coppens vier bekende gasten onderdompelen in een wereld vol wetenschappelijke experimenten.

Elke juist uitgevoerde proef of opdracht geeft een aanwijzing en brengt de duo’s een stapje dichter bij de uitweg. Wie ontsnapt als eerste uit een kerncentrale in meltdown? Wie slaagt erin de briljanten ring uit een streng bewaakte bankkluis te stelen? Of wie vlucht het snelst weg uit het horrorhuis? Mathias en Staf begeleiden én sturen de bekende duo’s. Zij bedenken de proeven en helpen hun bekende collega’s in hun zoektocht naar buiten.

De Code van Coppens - © DPG Media
De Code van Coppens – © DPG Media

Sommige experimenten worden in de studio samen met huisexpert Lieven Scheire uit de doeken gedaan. De celebs moeten beschikken over voldoende koelbloedigheid, durf, doorzetting en inzicht om te slagen in hun opdracht. En als dat niet lukt, is er altijd een gezonde portie ‘trial & error’ om de hindernissen te nemen. De beide koppels worden door de broers opgewacht als ze de kamer verlaten. Op dat moment vernemen ze ook meteen wie het snelst de weg naar buiten vond. 

Aflevering 1: Ontsnappen uit het creepy ziekenhuis

In de eerste aflevering nemen Jonas Van Geel en Jelle Cleymans het op tegen Sandrine André en Kürt Rogiers. Beide duo’s komen terecht in een creepy ziekenhuis. Hun opdracht: ‘Red Tante Rita uit de handen van een totaal losgeslagen chirurg’. Lukt het hen om haar op tijd buiten te krijgen? En redden ze daarmee niet enkel Tante Rita maar ook zichzelf?

De Code van Coppens, nieuw vanaf woensdag 30 oktober om 20.35 bij VTM

Tags
Toon meer

Dean Van Gucht

Oprichter en hoofdredacteur bij MUDOO.

Gerelateerde Artikelen

Close