Quantcast
Televisie

Dit ziet u deze week in Mijn Keuken Mijn Restaurant

Het wordt alweer bijzonder spannend deze week in Mijn Keuken Mijn Restaurant: de hobbykokduo’s gaan de laatste week van de Mijn Keuken-fase in, waarbij ze een 3-gangenmenu bereiden in hun eigen keuken. Op donderdag 2 april valt het doek voor een duo van deze tweede groep. De overige vier duo’s gaan door naar de battles, samen met de vier duo’s van de eerste groep.

Dinsdag 31 maart: ‘hippies’ Wendy en Dominique uit Zelzate

Mijn Keuken, Mijn Restaurant duo Wendy (40) en Dominique (41) - © DPG Media
Mijn Keuken, Mijn Restaurant-duo Wendy (40) en Dominique (41) – © DPG Media

Welkom in ‘Hippies’ en meteen ook welkom bij het oudste koppel in ‘Mijn Keuken Mijn Restaurant’. Wendy en Dominique zijn al 26 jaar een liefdevol koppel en hebben drie kinderen. Dominique ontpopte zich de laatste weken als een spraakwaterval aan tafel. De vraag is of hij ook zo mondig zal zijn in de keuken. Voor het hoofdgerecht kiest het koppel voor wijting, waarbij de miniscule graatjes van de vis vakkundig verwijderd worden met een epileerpincet. De wijting wordt geserveerd met curryrisotto, preiringen en pestoroom. 
Je vliegt van Italië naar de Noordzee, dan vlieg je naar India en dan ga je in de polder een preitje halen”, analyseert Sergio. Of hij en de andere gasten aan tafel al deze verschillende smaken appreciëren, is nog maar zeer de vraag.

Donderdag 2 april: ‘Salt ‘n Peppa’ Kim en Charlotte uit Beerse en Merksem

Mijn Keuken, Mijn Restaurant duo Kim en Charlotte - © DPG Media
Mijn Keuken, Mijn Restaurant-duo Kim (27) en Charlotte (32) – © DPG Media

Kim en Charlotte leerden elkaar 10 jaar geleden kennen via hun partners en zijn sindsdien hartsvriendinnen. Charlotte heeft Jamaicaanse roots en dat wordt verwerkt in de gerechten, waaronder geitenvlees met curry, rijst, butternut en bakbanaan. Eerder gaf Sergio al aan dat hij quinoa ‘niet te vreten vond’ en vanavond is het opnieuw prijs: “Ik heb 1 keer geit gegeten en dat was niet te vreten.” Maar Marcelo deelt geenszins zijn mening: “Het laat me terugdenken aan mijn kindertijd in Brazilië.

Zal Salt ‘n Peppa de Turkse Toets van Ayse en Lorenzo van de troon stoten? Of is er een sprankeltje hoop voor Charlotte en Charlot dat dit duo het minder goed zal doen dan zij? Donderdagavond kunnen de duo’s voor de laatste keer punten geven. Zullen ze beoordelen op smaak of spelen ze het tactisch? En welk duo zal deze groep moeten verlaten?

Start van de battles met gastjuryleden

Vanaf dinsdag 7 april is het tijd voor de volgende fase in Mijn Keuken Mijn Restaurant: de battles met gastjury Piet Huysentruyt, Sofie Dumont, Anne-Sophie Breysem en Loïc Van Impe. In tegenstelling tot de eerste tien afleveringen, waarbij de duo’s thuis kookten, werd deze fase opgenomen in een impressionante battleruimte.  De inzet van de battles is een ticket naar de volgende ronde en het openen van een eigen restaurant. Deze fase zal door de maatregelen rond het Coronavirus op een later tijdstip opgenomen en uitgezonden worden.

Mijn Keuken, Mijn Restaurant, iedere dinsdag en donderdag om 20u35 bij VTM.

Tags
Toon meer

Dean Van Gucht

Oprichter en hoofdredacteur bij MUDOO.

Gerelateerde Artikelen

Close