Quantcast
Televisie

Welke stad wordt genomineerd voor sluiting?

Bij Filly’s en Meat & Griet in Kortrijk en TJOP’S en Het Vijfde Element in Antwerpen stijgt de temperatuur op donderdag 2 maart 2017 naar een hoogtepunt. Recensenten Bart Desmidt en zijn vrouw Sandra van tweesterrenrestaurant Bartholomeus bezoeken de laatste pop-up en beslissen nadien in samenspraak met de jury welke stad genomineerd wordt voor sluiting. In die stad zullen de twee genomineerde restaurants alles uit de kast moeten halen om de stem van de kijker te winnen.

Recensenten Bart en Sandra vatten eerst hun laatste pop-upbezoek aan. In TJOP’S hopen Karel & Birger dat hun slow barbecueconcept aanslaat. Maar zalm serveren aan een sterrenchef én visspecialist blijft een groot risico. Bij hun vorige bezoek bleek de jury geen fan te zijn van de vleesplank in TJOP’S. Kan de vernieuwde versie de recensenten wel bekoren?

In Kortrijk is de coaching van Sergio en Sepideh niet in dovemansoren gevallen. Fanny & Veronique zijn nog steeds onder de indruk van wat ze geleerd en gezien hebben. Ook Leena & Yannick putten veel nieuwe moed uit het bezoek van de jury. Ze gaan aan de slag alsof het hun eerste dag is.

Ondertussen zetten Sergio en Sepideh hun coaching verder in de Antwerpse pop-ups. In Het Vijfde Element proberen Sepideh en Emily meer groentegevoel in de aankleding van het restaurant te krijgen. Ook de bietencocktail wordt onder de loep genomen. In de keuken heeft Sergio de aandacht van Bo. Begrijpt hij eindelijk waar Sergio op aanstuurt en geraakt hij zo over zijn frustratie van de laatste weken? In TJOP’S merkt Sergio dat Birger de ervaring van een chef mist. En Karel? Die kan best wat vrouwelijke finesse gebruiken in de zaal. Niet evident voor een politieagent…

Wanneer de recensenten en juryleden alle pop-ups hebben bezocht, breekt het moment van de waarheid aan. In overleg beslissen zij welke stad de minste vooruitgang heeft geboekt en dus genomineerd wordt voor sluiting. TJOP’S en Het Vijfde Element óf Filly’s en Meat & Griet: welke twee pop-ups voelen een sluiting dichterbij komen?

Mijn Pop-uprestaurant 2017, donderdag 2 maart om 20.35 uur bij VTM.

De uitzendingen van Mijn Pop-uprestaurant 2017 zijn live en uitgesteld te bekijken via vtm.be en de VTM-app.

Tags
Toon meer

Rune Meskens

Eindredacteur

Gerelateerde Artikelen

Close