Quantcast
Televisie

‘Wauters vs. Waes’ vs. Cools in eerste ‘Reyers op vrijdag’

Morgen praat Kathleen Cools in de eerste aflevering van Reyers op vrijdag met twee televisiepersoonlijkheden die deze week niet uit het nieuws waren: Koen Wauters en Tom Waes, de protagonisten het nieuwe Eén-programma Wauters vs. Waes. Maar ook Terzake vernieuwt op vrijdag, met twee nieuwe rubrieken. In De blik van Ivan kijkt Ivan De Vadder terug op de politieke week. En Het vrijdaggesprek is een langer interview met iemand die de week gekleurd heeft.

Reyers op vrijdag is de weekendeditie van Reyers laat, waarin Lieven Van Gils of Kathleen Cools terugblikt op de voorbije week, samen met twee gasten die een link hebben met elkaar.

Kathleen Cools heeft voor haar eerste Reyers op vrijdag onmiddellijk twee kleppers te gast: twee echte mannen, twee ruwe bolsters met een blanke pit. Vanaf volgende maandag leggen ze elkaar het vuur aan de schenen in hun nu al legendarische strijd ‘Wauters vs. Waes’. Maar eerst zitten ze nog even samen aan tafel bij Kathleen om te praten over wat hen beroerde of ontroerde de afgelopen week, aan de hand van door hen zelf gekozen beeldfragmenten. Kathleen Cools mag zich alvast aan een geweldige vuurdoop verwachten. Kortom: Wauters vs. Waes vs. Cools.

Terzake vernieuwt op vrijdag

Vanaf morgen pakt ook Terzake uit met een geheel vernieuwde vrijdageditie. Uiteraard brengt het programma ook op vrijdag nog altijd zijn eigen kijk op de actualiteit. Het verhaal van de dag, achtergrond bij het nieuws zijn vaste ingrediënten.

Maar daarnaast zijn er ook twee nieuwe rubrieken: De blik van Ivan en Het vrijdaggesprek.

De blik van Ivan

Johnny Thijs stapt op. Minister Labille mag het in het parlement komen uitleggen. Forse taal voor de microfoons. Twitter slaat op hol. De Wetstraat in galop. Om het politieke spel beter te begrijpen is het vaak bijzonder verhelderend om even op de pauzeknop te drukken en terug te blikken. Zeker met verkiezingen in het vooruitzicht. Terugblikken en bijleren. Door de ogen van iemand die politiek eet en drinkt. Iemand met een gedacht. Voortaan laat Ivan De Vadder elke vrijdag bij Annelies of Lieven zijn licht laten schijnen over de politieke actualiteit van de afgelopen week. Aan de hand van opmerkelijke uitspraken en beelden. De blik van Ivan op de politieke week.

Het vrijdaggesprek

Maar er is meer dan politiek. Terzake wil op vrijdag ook eens langer kunnen praten met een man of vrouw die zich tijdens de afgelopen week heeft doen opmerken. Of met iemand die een interessant verhaal heeft dat wat ondergesneeuwd raakte. Een langer gesprek dan gebruikelijk. Met CEO Marc Saverys over zijn mammoetinvestering bijvoorbeeld, met Minister Labille over Johnny Thijs, met de coach van de onze volleybalvrouwen… Het vrijdaggesprek.

Terzake met twee nieuwe vrijdagse rubrieken: op vrijdag 10 januari om 20.00 u. met Lieven Verstraete.
Reyers op vrijdag: op vrijdag 10 januari om 22.40 u. met Kathleen Cools, op Canvas.

Tags
Toon meer

Gerelateerde Artikelen

Close