Quantcast
Varia

VTM-reeks Red Light bekroond in Cannes

De VTM-reeks Red Light is in Cannes bekroond met twee prijzen. Het gaat om de Special Performance Prize (voor het acteerwerk van hoofdrolspelers Carice van Houten, Halina Reijn, Maaike Neuville en Geert Van Rampelberg) én de Student Prize. Dat werd bekendgemaakt tijdens de slotceremonie van de derde editie van Canneseries.

De Vlaams-Nederlandse productie beleefde zondag zijn wereldpremière in Cannes. De Belgische première van de eerste twee afleveringen zal morgen, op donderdag 15 oktober, plaatsvinden tijdens Film Fest Gent.

Vorige maand viel de reeks ook al in de prijzen op het Filmfestival van Utrecht waar de reeks de Gouden Kalf (nationale prijs) voor Beste TV-Reeks en Beste Actrice in de wacht sleepte.

“Wat een eer dat onze serie deze erkenning krijgt buiten onze landsgrenzen. Wij zien deze prijzen als een bewijs dat het tijd is voor verhalen van uit een vrouwelijk perspectief. Wij zijn enorm trots op het hele team dat al die jaren keihard heeft gewerkt en gevochten om dit unieke project gestalte te geven.”
– Halina Reijn, actrice

“Deze reeks is gemaakt met een fantastisch team waarbij iedereen het beste uit zichzelf kon halen. Als regisseurs hadden we een enorme vrijheid om ‘Red Light’ te maken zoals het nu is. En laat nu net vrijheid één van de belangrijkste aspecten zijn waar deze reeks om draait. Personages die zichzelf bevrijden, iets waar ieder van ons, vrouwen en mannen, zich mee zullen identificeren.”
– Wouter Bouvijn en Anke Blondé, regisseurs

In Red Light spelen Carice van Houten (‘Game of Thrones’), Halina Reijn (‘Instinct’) en Maaike Neuville (‘De Twaalf’) drie vrouwen met heel verschillende achtergronden wiens levens vervlochten geraken. Sylvia, een prostituee, werkt in een bordeel met haar vriend/pooier, Esther is een bekende sopraanzangeres uit een welgesteld milieu en Evi is een gedreven politieagente die een grote zaak probeert te combineren met haar gezinsleven. Ze komen terecht in de gevaarlijke en intrigerende wereld van mensensmokkel, prostitutie en uitbuiting in Antwerpen en Amsterdam. Gaandeweg komen de absolute tegenpolen erachter hoezeer ze elkaar nodig hebben om hun problemen op te lossen.

Red Light komt binnenkort in preview op Streamz en later bij VTM.

Tags
Toon meer

Arno Tierens

Redacteur

Gerelateerde Artikelen

Close