VTM maakt het gezellig tijdens de eindejaarsperiode

 VTM maakt het gezellig tijdens de eindejaarsperiode

© MEDIALAAN

De feestdagen komen eraan. Hoog tijd dus voor VTM om een aantal hartverwarmende programma’s op de kijkers los te laten. In Overal K3 zoekt Niels Destadsbader op 21 en 28 december antwoorden op vragen die nog nooit eerder aan de K3-meisjes zijn gesteld. Op kerstavond trekken de leden van De Buurtpolitie ten strijde tegen de criminaliteit in de Kerstspecial: Operatie Rudolf. Op 27 december blikken de slachtoffers uit Helden van Hier: In de Lucht en Door het Vuur terug op hun ervaringen met de hulpverleners.

K3-Meisjes leggen hun ziel bloot bij Niels Destadsbader

Twee jaar geleden begonnen Hanne, Marthe en Klaasje aan een avontuur dat hun leven voorgoed zou veranderen. Ze werden op één dag gebombardeerd tot sterren en veroverden in een razendsnel tempo de Vlaamse en Nederlandse harten. Iedereen kent hen als de immer vrolijke K3’tjes, maar bijna niemand weet wat er echt in hen omgaat. Daarom nodigt Niels Destadsbader hen op 21 en 28 december uit voor een gesprek waarin hij antwoorden zoekt op vragen zoals: Hoe is het voor Marthe om met haar baas/schoonvader aan de ontbijttafel te zitten? Hoe ervaarde Hanne haar eerste filmkus? Hoe verliep Klaasjes verhuis naar Vlaanderen? Zo openhartig waren de meisjes nog nooit.

Ze blikken terug op hun twee eerste jaren in de spotlights en kijken vooruit naar de toekomst. Voor één keer stappen ze uit hun comfortzone en trekken ze de straat op voor hun allereerste verborgen camera grap. Ook muzikaal komen ze verrassend uit de hoek, door een medley te zingen van hun favoriete nummers, van Lady Gaga, over Marco Borsato tot Kings of Leon. Kortom, de kijkers krijgen de K3-meisjes te zien zoals ze ze nog nooit zagen.

Niels ontvangt ook bekende gasten, die een bijzondere band hebben met K3. Acteur Sven De Ridder en muzikant Miguel Wiels schuiven aan en vertellen over hun ervaringen met K3. En uiteraard kan ook de godfather van K3, Gert Verhulst, niet ontbreken.

De Buurtpolitie zorgt voor een zalige en zorgeloze kerstavond

© MEDIALAAN
© MEDIALAAN

Op zondag 24 december 2017 zendt VTM een extra lange kerstspecial van De Buurtpolitie uit. Die special is een verslag van een zeer bijzondere kerstavond voor de politiemannen en -vrouwen van het strafste korps van het land.

De feestdagen zijn traditioneel een drukke periode voor de leden van De Buurtpolitie. Uit statistieken blijkt namelijk dat er onder andere veel gauwdiefstallen en woninginbraken gepleegd worden. Daarom lanceert de commissaris op kerstavond ‘Operatie Rudolf’, een speciale operatie waarbij alle teams de krachten bundelen tegen de criminelen. Al snel blijkt echter dat de ploegen niet met gauwdieven te maken krijgen, maar wel met heel bijzondere problemen.

Slachtoffers kijken terug op hun ervaring met de Helden van Hier

© MEDIALAAN
© MEDIALAAN

Helden Van Hier brengt bijzondere ervaringen van slachtoffers in beeld. Momenten die de kijker een lach, rilling of traan geven. De point-of-view van de hulpverlener is steeds het basisingrediënt van de reeks, maar het zijn de patiënten die de meest intense ervaringen meemaken. In de special van Helden van Hier, die wordt uitgezonden op 27 december 2017, komen zij aan het woord.

De grootste branden, zwaarste verkeersongevallen en strafste medische interventies komen aan bod, bekeken door de ogen van de slachtoffers. Enkele seconden hebben een grote impact gehad op de rest van hun leven. Mensen die door het oog van de naald gekropen zijn, blijven achter met bepaalde gevoelens, angsten of wensen. Velen van hen verwerken nog steeds wat ze hebben meegemaakt en ontmoeten voor het eerst de helden die hun leven hebben gered. Hoe kijken ze terug op de interventie van toen? Hoe zien zij hun toekomst? Waar dromen zij van?

Filmklassiekers

Tijdens de eindejaarsdagen kunnen kijkers zich bij VTM ook verwarmen met enkele traditionele films en kerstklassiekers. Op kerstavond mogen de animatiefilm Arthur’s Christmas en de ultieme feelgoodfilm Home Alone the Christmas spirit op gang brengen. Nadien worden de lachspieren nog meer aan het werk gezet met Bean, de komedie uit 1998, met ’s werelds grootste kluns in de hoofdrol. Op kerstdag zorgen Hugh Grant, Keira Knightley, Colin Firth en Liam Neeson voor een vleugje romantiek in Love Actually. Miracle on 34th Street maakt de avond compleet.

Op oudejaarsavond brengt Tegen de Sterren op Live een gezonde portie humor. En wie maar niet genoeg krijgt van de Home Alone kan daarna bij VTM terecht voor het vervolg, Home Alone 2: Lost in New York. Uiteraard kan ook dé klassieker bij uitstek, The Sound of Music, niet ontbreken dit jaar. Het hele gezin kan op nieuwjaarsdag aanschuiven voor de Oscarwinnende musical met Julie Andrews.

Ook Sergio Herman is op post op kerst- en nieuwjaarsdag. Hij kookt in La Mamma voor de mama’s van bekende Vlamingen.

Overal K3, donderdag 21 en 28 december 2017 om 20.35 bij VTM
Kerstspecial De Buurtpolitie: Operatie Rudolf, zondag 24 december 2017 om 19.55 bij VTM
Special Helden van Hier, woensdag 27 december 2017 om 21.15 bij VTM
La Mamma, maandag 25 december en 1 januari om 20.35 bij VTM

Dean Van Gucht

Oprichter en hoofdredacteur bij MUDOO.

Lees meer