Quantcast
Televisie

VTM goochelt met ‘Nicholas’

Vorig jaar gooide Nicholas Arnst hoge ogen bij ‘Belgium’s Got Talent’. Jurylid Ray Cokes – zelf begeesterd door magie en illusionisme – werd meteen weggeblazen door de jonge twintiger.

Vanaf donderdag 12 februari laat Nicholas zien dat hij ook naast het podium zijn publiek kan meenemen in een wereld vol betovering.

In ‘Nicholas’ trekt hij vijf weken lang de straat op om toevallige passanten te verbazen met zijn street magic. Geen schaars geklede assistentes of konijnen die uit hoge hoeden tevoorschijn komen, maar wel magie in de puurste vorm van het woord. Nicholas’ vingervlugge acts worden door iedereen met open mond gevolgd.

In een Leuvense aula, op café of aan het strand: overal waar Nicholas komt, zorgt hij voor magie, doet hij zaken verdwijnen en tovert hij ze weer tevoorschijn. En dat zowel met speelkaarten als met gsm’s, vuur, naalden, iemands trouwring of andere voorwerpen die zijn pad kruisen. Elke week geeft Nicholas bovendien een kijk in zijn eigen leven en leren we hem beter kennen.

Wie in Nicholas’ wondere wereld stapt, valt van de ene verrassing in de andere. Niet alleen de gewone man in de straat, maar ook enkele bekende gezichten worden met verstomming geslagen. Onder meer Staf en Mathias Coppens, Rik Torfs, Sofie Dumont, Pieter Aspe, Eline De Munck, Pascal Braeckman en de sterspelers van Club Brugge geven zich gewillig over aan Nicholas’ magische kunsten.

Elke week keert Nicholas ook even terug naar waar het voor hem allemaal begon: ‘Belgium’s Got Talent’. Eén voor één laat hij juryleden Karen Damen, Rob Vanoudenhoven, Ray Cokes en presentator Koen Wauters met heel wat vragen achter.

Aflevering 1

Nicholas’ eerste halte is Leuven; de stad waar hij studeert en op kot zit. Op straat, in cafés, op de kermis, op kot of in de stadsbibliotheek verbluft hij medestudenten, toevallige voorbijgangers én bekende gezichten met zijn street magic.

In de universiteitshal heeft Nicholas een afspraak met Rik Torfs. Zijn magische kaartentruc laat een grote indruk na op de rector: ‘God bestaat en u bestaat. Dat zijn twee onverklaarbare verschijnselen’. In een volle aula geeft Nicholas ook zijn professor psychologie en zijn medestudenten het nakijken tijdens een college over ‘de vrije wil’.

Zijn deelname aan ‘Belgium’s Got Talent’ zal Nicholas nooit vergeten. Elke week keert hij terug voor een blij weerzien met de jury. Karen Damen mag zich als eerste laten verrassen. Haar gsm-toestel is het onderwerp van een verbijsterend staaltje magie.

‘Nicholas’, vanaf 12 februari iedere donderdag om 20.35 uur bij VTM.

Toon meer

Gerelateerde Artikelen

Close