Quantcast
Voorjaar 2020

VRT kiest Hooverphonic voor Eurovisiesongfestival 2020

Groot nieuws in de talkshow ‘Vandaag’ op Eén: Danira Boukhriss Terkessidis vertelde in primeur dat niemand minder dan Hooverphonic volgend jaar voor België naar het Eurovisiesongfestival trekt. De 65ste editie van de liedjeswedstrijd zal dan plaatsvinden bij onze noorderburen, in Rotterdam.

De bandleden Alex Callier, Raymond Geerts en Luka Cruysberghs gaven in ‘Vandaag’ meer uitleg over hun beslissing. Morgenochtend geven ze live meer uitleg over hun Eurovisie-avontuur bij de VRT-radiozenders.

Olivier Goris, netmanager Eén: “Hooverphonic is een onwaarschijnlijke topnaam. Hen de Belgische kleuren laten verdedigen, is iets waar we al jaren van dromen. Schitterend dat het nu lukt! Het is  een ongelooflijke eer dat wij met Eén de besten van de besten naar het Eurovisiesongfestival mogen sturen.”

Hooverphonic is een band die graag buiten de lijntjes kleurt. Ergens tussen triphop en pop zochten én vonden ze gedurende hun 25-jarige carrière een eigen, instant herkenbare sound. Alex Callier (producer/songwriter) & Raymond Geerts (gitarist) vormen sinds dag één de ruggengraat van de band en hadden in de loop der jaren de eer en het genoegen om samen te kunnen werken met een uitzonderlijk getalenteerde, uiteenlopende cast van zangers en zangeressen. Sinds 2018 is dat Luka Cruysberghs. Zij won in 2017 ‘The Voice van Vlaanderen’ én het muzikale hart van Alex en Raymond. 

Momenteel werkt de groep aan hun inzending voor Eurovisie. Begin 2020 zullen ze dit nummer voorstellen, in mei volgt de grote dag en zullen ze de song live brengen op het Eurovisiesongfestival 2020.

Het Eurovisiesongfestival vindt in 2020 plaats op dinsdag 12 en donderdag 14 mei (halve finales), met de finale op zaterdag 16 mei, en is live te volgen op Eén.

Tags
Toon meer

Arno Tierens

Redacteur

Gerelateerde Artikelen

Close