Quantcast
Televisie

Vrouwen met een veel jonger lief

In de meeste relaties is de man ouder dan zijn vrouw, in sommige gevallen zelfs veel ouder. Geen mens die er van opkijkt. Maar wat als een vrouw verliefd wordt op een veel jongere man? Dan komen de reacties plots wel! Zij worden gezien als uitzonderingen, de buitenbeentjes.

Is het biologisch bepaald dat een man er een jongere vrouw uitzoekt. Of kan het evenzeer omgekeerd? Staat er een leeftijd op verliefdheid? Cathérine leert vrouwen kennen met een veel jongere partner en heeft openhartige gesprekken met hen… en met hun man.

Marijke is nu 58. Twintig jaar geleden, ze was toen 38, werd ze verliefd op haar 21 jaar jongere saxofoonleraar, Bart. Het hele dorp stond meteen in rep en roer. “Ik herinner me nog dat Bart zei: als de mensen zouden zien hoe graag wij elkaar zien, dan kan niemand daar een probleem mee hebben.” Groot struikelblok waren Barts ouders. Zijn moeder was een vriendin van Marijke. Nu is ze de schoondochter van die vriendi

Marina sloeg tijdens een karaoke-avondje een 16 jaar jongere man aan de haak. “Een oudere man zou ik zeker niet willen. Ik zou me zo oud voelen.”

De trendy benaming van deze vrouwen is cougar. Maar zo voelen Marijke en Marina zich niet. Ze zijn gewoon dolverliefd en gelukkig met hun partner, die toevallig een heel stuk jonger is dan zijzelf.

Bij Lucy is het anders. Zij is 52 en ze date enkel met mannen tussen de 20 en de 25 jaar, haar jonge goden noemt zij ze. “Ik vermoed dat de seks dan wel mindblowing is?”, vraagt Cathérine. “In mijn richting of in de richting van de jonge, blonde goden? Dat is veel gezegd. Sommige jonge mannen zijn best vitaal. Anderen dan weer niet. Die zijn niet meer viriel dan een rijpere man.”

Cougar vind Lucy een eretitel. “Dat staat voor een panter die op de loer ligt om een prooi te vinden. Misschien is het niet echt zo, maar het klinkt toch veel beter dan MILF (Mother I’d Like to Fuck). Ik heb me altijd aangetrokken gevoeld tot jonge mannen. Het is echt een geaardheid.”

Ondanks de liefde en de jeugdigheid, is er ook het besef dat de dood voor deze vrouwen waarschijnlijk sneller zal komen dan voor hun geliefde. En dat is pijnlijk. Marijke: “Hij maakt zelfs altijd foto’s op vakantie voor mijn doodsprentje. Als ik morgen sterf, ik ben daar heel realistisch in, heb ik een heel scenario gemaakt: zoveel doodsbrieven, met de adressen, naar zoveel mensen… Dat is gemakkelijk want dan krijg je dat nieuws en heb je zoveel verdriet, maar dan heb je toch dat scenario. Gewoon om hem gerust te stellen…”

Moerkerke en de Vrouwen, dinsdag 4 april om 21.50 uur bij VTM.

De volledige afleveringen van Moerkerke en de Vrouwen zijn live en uitgesteld te bekijken op vtm.be en via de VTM-app.

Toon meer

Rune Meskens

Eindredacteur

Gerelateerde Artikelen

Close