Quantcast
Televisie

Vlaamse ‘New Tricks’ op VTM met Barbara Sarafian en Vic De Wachter

Binnenkort starten de opnames van een nieuwe politieserie over serieuze zaken maar met een lichtvoetige twist. De hoofdrollen worden vertolkt door Barbara Sarafian, Vic De Wachter, Karel Vingerhoets en Jappe Claes.

In het verhaal staan drie politierechercheurs op hun retour centraal. Vijftigplussers waar de politietop geen raad mee weet en die in de cel “onopgeloste misdaden” worden gedropt. De leiding van het team komt in handen van een ambitieuze vrouwelijke politiecommissaris. Echt blij is ze aanvankelijk niet. Deze opdracht is voor haar niet meer dan een zoethoudertje, een compensatie omdat ze een beloofde promotie niet krijgt. Hoewel er van de cel geen resultaten worden verwacht, bewijzen deze underdogs van de federale politie dat ze nog lang niet uitgeblust zijn. Week na week brengen ze onopgeloste zaken opnieuw tot leven. Met oude en nieuwe technieken, niet altijd volgens het boekje, maar wel met resultaat!

Deze nieuwe policier wordt geproduceerd door Blazhoffski in samenwerking met A Private View (Verlengd Weekend, Aanrijding in Moskou).

De regie is in handen van Joël Vanhoebrouck (Brasserie Romantiek, Dubbelleven, Eigen Kweek), Kaat Beels (Swooni, Jes, Clan) en Anke Blondé (Dura Lex). DOP –Director Of Photography- is Anton Mertens (Clan). Het team van scenaristen bestaat uit Bram Renders, Dirk Nielandt en Sille Renap.

Showrunner en hoofdscenarist is Philippe De Schepper, de creatieveling die reeds zijn stempel drukte op Vermist, Dubbelleven en Eigen Kweek. Philippe zal er over waken dat de verhalen, die geadapteerd worden van de BBC-serie New Tricks, een eigenheid krijgen.

 “Het is fijn dat Warner mij gevraagd heeft om één van hun meest succesvolle Britse reeksen te adapteren. De eerste keer keer dat ik zoiets doe, en ook mijn eerste serie voor VTM. Ik probeer de focus van de orginele serie te behouden: de hoofdpersonages, de aparte maar grappige manier waarmee ze met elkaar omgaan. Ik ben dan ook zeer blij dat ik kan rekenen op de steun van mijn vaste partner in crime, regisseur Joël Vanhoebrouck. We hebben een leuke cast kunnen samenbrengen, en ik kijk dan ook vol verwachting het eindresultaat tegemoet”, Philippe De Schepper, showrunner.

“After 11 successful series of “New Tricks” on the BBC we are very excited to see Blazhoffski start filming on a brand new Belgian version of the show. We wish them every success and hope that both they and their audience have as much fun as we do. Having seen the casting line-up and the scripts and having met the team I know that they have a hit on their hands.”, Richard Burrell, Executive Producer Drama, Wall to Wall.

De uitzendperiode wordt later meegedeeld.

Toon meer

Gerelateerde Artikelen

Close