Film

Vijf films om naar uit te kijken in januari

De eerste filmmaand van dit jaar gaat van start. Het jaar 2018 belooft een filmjaar te worden met een variërend aanbod met voor elk wat wils. Wij geven u alvast een overzicht voor januari.

1. The Greatest Showman (3 januari 2018)

The Greatest Showman is een muzikaal spektakel over het ontstaan van de showbusiness en het gevoel van verwondering dat ontstaat als dromen werkelijkheid worden. De film is geïnspireerd door de ambitie en fantasie van P.T. Barnum. Barnum was een visionair die zich van niets wist te ontwikkelen tot het brein achter een betoverend spektakel dat wereldwijd publiek aansprak en in vervoering bracht.

2. Downsizing (17 januari 2018)

In Downsizing ontdekken Noorse wetenschappers hoe ze als oplossing voor overbevolking mensen kunnen laten krimpen tot een lengte van bijna 13 centimeter. Het plan is om dit in 200 jaar tijd wereldwijd in te voeren. Al snel komen mensen erachter dat ze in een miniatuurwereld meer waar voor hun geld kunnen krijgen. In de hoop op een beter leven besluiten de alledaagse Paul Safranek (Matt Damon) en zijn vrouw Audrey (Kristen Wiig) hun gestreste bestaan in Omaha achter zich te laten om zich klein en fijn te vestigen in een nieuwe miniatuurgemeenschap – een beslissing die tot levensveranderende avonturen leidt.

3. Darkest Hour (17 januari 2018)

Slechts een paar dagen nadat hij premier van het Verenigd Koninkrijk is geworden, moet Winston Churchill (Gary Oldman) meteen één van zijn zwaarste beproevingen doorstaan: hij moet kiezen of hij met Nazi Duitsland over een vredesverdrag wil onderhandelen, of dat hij voor de idealen en de vrijheid van zijn natie wil vechten. Terwijl de niet te stoppen Nazi-troepen West-Europa binnenvallen en de dreiging van een invasie voelbaar is, heeft Churchill te maken met een onvoorbereid volk en een sceptische koning. En dan is ook nog zijn eigen politieke partij tegen hem aan het samenspannen. Churchill moet zijn moeilijkste dieptepunt overwinnen en een natie achter zich zien te krijgen in een poging de wereldgeschiedenis te veranderen.

4. Patser (24 januari 2018)

PATSER vertelt het waanzinnige verhaal van vier vrienden op ‘t Kiel in Antwerpen die ervan dromen om te leven als echte patsers. Ze stoppen hun neus in high-profile drugszaken en ontketenen zo een bendeoorlog van Antwerpen tot Amsterdam, en zelfs Colombia.

Na IMAGE en BLACK, is PATSER de derde langspeelfilm van Adil El Arbi en Bilall Fallah. De hoofdrollen worden gespeeld door Matteo Simoni, Nora Gharib, Junes Lazaar en Saïd Boumazoughe. Daarnaast zijn o.a. ook de Nederlandse rapper Ali B., Axel Daeseleire, Jeroen Perceval, Nabil Mallat en niemand minder dan Dimitri Vegas & Like Mike te zien in de film.

5. Jumanji: Welcome to the Jungle (31 januari 2018)

In het gloednieuwe avontuur Jumanji: Welcome to the Jungle, verandert alles wanneer vier scholieren – gespeeld door Dwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart en Karen Gillan – in de wereld van Jumanji gezogen worden en in de lichamen van hun avatars terecht komen. Elk met bepaalde vaardigheden.

Ze komen voor de keuze te staan: het gevaarlijkste avontuur van hun leven aangaan, of voor altijd in het spel vastzitten …

Toon meer

Gerelateerde Artikelen

Geef een reactie