Quantcast
Voorjaar 2017

VIER komt verrassend uit de hoek dit voorjaar tot laat in de avond!

Gevarieerder en tot later in de avond dan ooit: zo staat VIER in 2017 vanaf 6 februari opnieuw gelijk aan de meet met de andere grote zenders. Nieuwe seizoenen van kaskrakers De Mol en The Sky is the Limit worden dit voorjaar om half negen versterkt met het nieuwe, hartverwarmende Hotel Römantiek, gevolgd door de veelbesproken prestigereeks Chaussée d’Amour.

Ben Segers en Axel Daeseleire pakken uit met nieuwe afleveringen van Auwch_, Evy Gruyaert presenteert een nieuw seizoen van het razend populaire Stukken van mensen. De voorjaarsavonden starten met nieuwe afleveringen van Komen Eten, vorig jaar bijzonder succesvol gegroeid pal tegenover de soaps. Thomas Huyghe en Marc Cambré presenteren een nieuw (reeds derde!) seizoen van ’t Is gebeurd in volle primetime op woensdag.

De vertrouwde Crime Nights en Blockbusters zijn ook dit voorjaar op post bij VIER, samen met een erg gevarieerd zendschema met telkens vier Vlaamse primetimeprogramma’s tot laat in de avond. Vanaf eind maart worden sterkhouders Jani Gaat en Topdokters van maandag tot en met donderdag gevolgd door het gloednieuwe Gert Late Night (werktitel).

Na De Rechtbank en De Recherche lanceert VIER dit voorjaar het nieuwe Woestijnvisprogramma De Sollicitatie. De komende maanden voegt VIER hier nog verscheidene nieuwe programma’s aan toe: zo werkt Pedro Elias na twee succesvolle seizoenen van De Idioten aan zijn eigen show met als werktitel Planeet Pedro, dit voorjaar op VIER.

Hotel Römantiek

’t Is nooit te laat voor de liefde van je leven. Daarom nemen Otto-Jan Ham, Sven De Leijer en Frances Lefebure een groep vrijgezellen op leeftijd mee naar Hotel Kurhaus in Zwitserland voor een onvergetelijke week. Ze halen alles uit de kast halen om zelfs de meest vergeten vlinders in de buik te doen ontwaken.

Vanaf 9 februari elke donderdag om 20u35 met aansluitend Chaussée d’Amour

Hotel Römantiek - © VIER
Hotel Römantiek – © VIER

De Mol
Voor het langverwachte nieuwe seizoen van De Mol reist Gilles De Coster samen met een groep onbekende Vlamingen drie weken lang door Zuid-Afrika, langs adembenemende landschappen en overweldigende steden. Onderweg moeten de kandidaten slagen in zoveel mogelijk opdrachten, want alleen zo kunnen ze geld verdienen. Maar ze moeten elkaar ook goed in de gaten houden, want in hun midden huist een saboteur. Iemand die de opdrachten wil doen mislukken en de winst zo laag mogelijk wil houden… de mol. Hem of haar ontmaskeren is van het allergrootste belang.

Vanaf 6 februari elke maandag om 20u35 met aansluitend Auwch_

Gilles De Coster presentator van De Mol - © VIER
Gilles De Coster presentator van De Mol – © VIER

Chaussée d’Amour
Chaussée d’Amour is een diepgaand karakterdrama, met een rauw en donker kantje. Wanneer het huwelijk van Sylvia instort en de schuldenberg groeit, trekt ze noodgedwongen in het bordeel dat ze erfde van haar vader. Chaussée d’Amour, een sexy drama over de échte waarde van betaalde liefde.

Vanaf 9 februari elke donderdag na Hotel Römantiek om 21u35

Auwch_
Ook het tweede seizoen van Auwch_ draait rond alledaagse pijnlijke en gênante situaties waarin Ben Segers en Axel Daeseleire voortdurend verzeild geraken. Met de gekende ongemakkelijke stiltes tot gevolg… De schijnbare onmogelijkheid van mannen om vrouwen te begrijpen staat daarin dikwijls centraal , maar ook de onhandigheid in omgang met vrienden en met collega-bv’s in hun professionele leven.

Gast-BV’s: Pieter Timmers, Jean-Marie Pfaff, Gert Verhulst, Hans Bourlon, Wout Bru, Herman Brusselmans, Luk Wyns, Marijn Devalck, Roel Vanderstukken, Koen De Graeve, Stany Crets, …

Vanaf 6 februari elke maandag na De Mol om 21u50

The Sky is the Limit
Het vierde seizoen van The Sky is the Limit werpt een exclusieve blik op de levens van succesvolle landgenoten voor wie de bomen tot in de hemel groeien – en soms zelfs hoger. Reportagemaker Peter Boeckx klopt deze keer opnieuw aan bij Philip Cracco en Michel Van den Brande, maar ook dit seizoen passeren er een heleboel nieuwe gezichten de revue, waaronder het hectisch gezin van Peter Van den Berge en zijn vrouw Faith, de Iraanse familie Azimi en de immer goedlachse Dave Wauwermans en zijn Russische muze Kristina.

Vanaf 7 februari elke dinsdag om 20u35 met aansluitend Stukken van Mensen

Peter en Faith - © VIER
Peter en Faith – © VIER

Stukken van Mensen
Evy Gruyaert presenteert het tweede seizoen van Stukken van Mensen. Vijf topdealers worden bezocht door verkopers met een missie: een exclusief pronkstuk voor een zo hoog mogelijke prijs aan de man brengen. Dat wordt zweten, bluffen en gokken aan de onderhandelingstafel. Kiest de verkoper waar voor zijn geld en verkoopt hij al aan de eerste dealer? Of neemt hij het risico en gaat hij voor een monsterbod?

Vanaf 7 februari elke dinsdag na The Sky is the Limit om 21u30

Stukken van Mensen - © VIER
Stukken van Mensen – © VIER

Komen Eten
Enkele mensen uitnodigen, een glaasje serveren, lekker eten op het vuur zetten, en vervolgens gezellig met zijn allen rond de tafel. Een sappig stukje vlees of een heerlijk mootje vis, lekkere beetgare groentjes gestoofd in een klontje boter, en daarbij enkele krokant gebakken aardappeltjes of een toefje smeuïge puree. Dit voorjaar pakt het populaire VIER-programma uit met zijn zeventiende seizoen, in een opgefriste versie en met enkele smakelijke themaweken. De Komen Eters zorgen zoals altijd voor de sfeer en de gezelligheid, Herman Verbruggen zorgt met zijn schalkse commentaar voor het zout op de patatjes.

Vanaf 6 februari, van maandag tot donderdag om 19u50

Komen Eten - © VIER
Komen Eten – © VIER

’t Is Gebeurd
Thomas Huyghe en collega Marc Cambré selecteren heerlijke fragmenten uit het archief van VT4, Vier en Woestijnvis. Een bonte mengeling van legendarische beelden, geestige herinneringen en een constante staat van glimlach. En elke week mag een bekende mens hun prettig gestoord universum vervoegen.

Vanaf 8 februari, elke woensdag na de herhaling van Geubels en de Belgen om 21u15

't Is Gebeurd - © VIER
’t Is Gebeurd – © VIER

De spannendste series
Dit voorjaar pakt VIER uit met de nieuwe serie Bull waarin psychologische spelletjes de bovenhand halen en niets is wat het lijkt. De reeks Lethal Weapon is een spin-off van de legendarische filmreeks en ook van Blindspot schotelt VIER je nieuwe afleveringen voor.

Blockbusters
Voor de beste en bekendste films zit je ook dit voorjaar goed bij VIER. Sandra Bullock en George Clooney schitteren in Gravity, goed voor liefst zeven Oscars, en Angelina Jolie leeft zich uit als heks in Maleficent. Ondertussen bestrijdt Captain America het kwaad op deze wereld en kruipt Russell Crowe in de huid van Noah in de gelijknamige film. Dat en meer lekkers, recht uit Hollywood, dit voorjaar op VIER.

Jani Gaat…
Jani gaat… opnieuw uit zijn comfortzone! In een nieuwe reeks van acht uiteenlopende avonturen gaat Jani ook dit seizoen weer op zoek naar werelden die mijlenver van zijn eigen vertrouwde habitat liggen en waarin hij z’n eigen grenzen moet verleggen. Jani gaat onder andere aan de slag bij een brandweerkorps en ondervindt aan den lijve wat scheidsrechters allemaal te verduren krijgen op een voetbalveld. Dit alles en uiteraard nog veel meer in een nieuw seizoen van Jani gaat…

Later dit voorjaar

Jani Gaat... - © VIER
Jani Gaat… – © VIER

Planeet Pedro

Pedro heeft veel aan en in zijn hoofd. Dit voorjaar nodigt hij wekelijks vier bekende panelleden uit in zijn wonderlijke universum waarin fascinerende nieuwsfeiten en heugelijke gebeurtenissen worden gefileerd.

Later dit voorjaar

Planeet Pedro - © VIER
Planeet Pedro – © VIER

De Sollicitatie
De Sollicitatie belicht één van de meest intense gesprekken die een leven kunnen veranderen. Discreet opgestelde camera’s registreren echte sollicitatiegesprekken bij werkgevers op zoek naar de ideale werknemer. We leven met de kandidaten mee voor, tijdens en na hun sollicitatie, van de nervositeit en de uitschuivers tot de gloriemomenten.

Later dit voorjaar

Topdokters

Gelukkig zijn er in ons land veel topdokters. De documentairereeks is ondertussen aan seizoen Vier toe. Nieuwe artsen, nieuwe disciplines, maar dezelfde tomeloze drive om voor elke patient tot het uiterste te gaan. Topdokters kijkt deze keer mee over de schouder van een plastisch chirurg, die patiënten met de grootste precisie en fijnste microchirurgie opereert. Ook een specialist in de palliatieve zorg moet in eer en geweten patiënten helpen bij het maken van keuzes over hun naderend levenseinde.

Later dit voorjaar

Topdokters - © VIER
Topdokters – © VIER
Toon meer

Rune Meskens

Eindredacteur

Gerelateerde Artikelen

Close