Film

VIDEO: Explosieve trailer Patser

Na het lanceren van de teaser en de poster, is inmiddels ook de trailer klaar van PATSER, de nieuwste film van Adil El Arbi en Bilall Fallah

PATSER vertelt het waanzinnige verhaal van vier vrienden op ‘t Kiel in Antwerpen die ervan dromen om te leven als echte patsers.  Ze stoppen hun neus in high-profile drugszaken en ontketenen zo een bendeoorlog van Antwerpen tot Amsterdam, en zelfs Colombia.

In dit verhaal is de lijn tussen fictie en realiteit wel heel erg fijn.  Eerder deze week werd in de VRT-reportage Pano nog uitvoerig bericht over Antwerpen als dé Europese invoerhaven van cocaïne en de wijd verspreide, lucratieve drugsmaffia in de stad. Facts die eveneens het verhaal van PATSER vormen.

We hebben ons nochtans slechts heel vaag laten inspireren door echte verhalen en hebben vooral de coolste Vlaamse film ooit gemaakt.” lacht El Arbi.

Min of meer gebaseerd op waargebeurde shit.” vult Fallah grijnzend aan. “Het is gewoon een fascinerend milieu waar we een spannende gangsterfilm met de nodige dosis humor over hebben gemaakt.

Na IMAGE en BLACK, is PATSER de derde langspeelfilm van Adil El Arbi en Bilall Fallah.  De hoofdrollen worden gespeeld door Matteo Simoni, Nora Gharib, Junes Lazaar en Saïd Boumazoughe.  Daarnaast zijn o.a. ook de Nederlandse rapper Ali B., Axel Daeseleire, Jeroen Perceval, Nabil Mallat en niemand minder dan Dimitri Vegas & Like Mike te zien in de film.

PATSER wordt vanaf 24 januari 2018 in de bioscopen verdeeld door KFD.

PATSER is een productie van a team productions in coproductie met het Nederlandse Column Film en het Waalse 10.80 Films en wordt mogelijk gemaakt door de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds, Screen Flanders, Centre du Cinéma et de l’Audiovisuel, Screen Brussels, Cobo Fonds, Netherlands Film Production Incentive, Stad Antwerpen, de Belgische tax shelter financiering, Casa Kafka, VTM, Telenet, VOO/BETV, RTBF, BNN-VARA, Kinepolis Film Distribution (KFD) en Indie Sales.

Toon meer

Gerelateerde Artikelen

Geef een reactie