Quantcast
Televisie

Vanavond (voorlopig?) laatste ‘Beat Da Bompaz’ op VTM

Met twee gelijke spelen, drie overwinningen voor de jeugd en evenveel successen voor de bompaz kan het spel nog alle kanten uit.

De negende en laatste aflevering van Beat Da Bompaz wordt dus allesbepalend. De druk op de schouders van acteur Antony Arandia en de pokertweeling Christophe en Matthias De Meulder is groot.

De broertjes De Meulder voelen zich thuis rond de pokertafel en behoren tot de top van België. Maar zal het pokeren hen kunnen helpen wanneer ze het moeten opnemen tegen de straffe bompa’s? En kan Antony, die zich enkele jaren geleden goed staande hield in Expeditie Robinson, het ook redden in een rechtstreeks duel tegen enkele sportieve senioren?

Het drietal trekt op dinsdag 4 maart 2014 naar de indrukwekkende ruïnes van de Abdij van Villers. Deze verlaten abdij vormt de spelarena waarin de 69-jarige boogschutter Fons uit Balen de jeugd uitdaagt. Fons maakte in ’73 kennis met de boogschietsport en had meteen de smaak te pakken. Vooral 3D-schieten op namaakdieren en clout schieten op een doel op lange afstand, zijn helemaal zijn ding. De bompa neemt nog steeds deel aan 2 à 3 wedstrijden per week. Hij gaat slapen en staat terug op met boogschieten in het hoofd.

En boogschieten, dat is meteen ook de eerste opdracht die de bende voorgeschoteld krijgt. Welke generatie kan het best richting doel mikken? In de rechtstreekse duels wordt het spel pas echt hard gespeeld. De sportievelingen hebben alvast een stapje voor. De 68-jarige René uit Rijmenam daagt Matthias uit voor een fietstocht in slow motion, terwijl broer Christophe al zijn kracht nodig heeft om het te halen tegen de 76-jarige Maurits uit Weerde. Antony moet net zoals bompa Louis uit Bornem zijn hartritme onder controle zien te krijgen om de winst op zijn naam te kunnen schrijven. Wie wordt voor een laatste keer uitgeroepen tot de sterke generatie?

Toon meer

Gerelateerde Artikelen

Close