Quantcast
FictieVoorjaar 2021

Vanaf 11 januari op Eén: ‘LEEF’

Met ‘We moeten eens praten’, ‘LEEF’, ‘Lockdown’ en ‘De Shaq’ heeft Eén vier verrassende fictieseries van eigen bodem in petto voor de kijkers. Eén zendt vanaf 4 januari een reeks per week uit, van maandag tot en met donderdag.

De vierdelige komische dramareeks ‘LEEF’ draait rond Anja (Joke Emmers), een frivole dertiger die vastgeroest is in de routine van haar job. In haar fantasie heeft ze haar eigen beautysalon, in realiteit maakt ze overledenen klaar voor opbaring in een funerarium. Anja is een uitsteller en komt er niet toe om haar dromen te waar te maken. Gelukkig geven haar ‘klanten’ haar zo nu en dan een zetje in de rug…

Naast Joke Emmers is ook Michaël Pas in een hoofdrol te zien, met daarnaast onder andere Ikram Aouad, Lukas Van den Eynde, Alice Reijs, An Miller en Lize Feryn. ‘LEEF’ is een productie van Polar Bear.

‘LEEF’ werd bedacht door Leen Vandereyken, die samen met Lenny Van Wesemael de scenario’s schreef. Aanvankelijk kwam de regie van de vier afleveringen in handen van Lenny Van Wesemael. Na het draaien van de eerste twee afleveringen moest zij de regie van afleveringen drie en vier echter overdragen aan Anthony Schatteman, nadat haar moeder onverwacht overleed. Anthony kon de al gezette toon van de reeks voortzetten. Lenny heeft wel de montage van de eerste twee afleveringen afgewerkt.

“Het was heerlijk om Anja te mogen spelen. Een personage dat soms valt, maar steeds weer opstaat en leert te waarderen wat ze heeft. Het was ook zalig om met Michaël Pas te spelen en veel van hem te leren. Ik ben dankbaar dat ik deel mocht uitmaken van een topteam dat ondanks alle veiligheidsmaatregelen fantastisch werk heeft neergezet, met twee fantastische regisseurs!”

Joke Emmers

“Filmen tijdens een pandemie vereist veel gedoe met regeltjes en voorschriften. Maar tegelijk was iedereen op de set zo blij als een kind in een speeltuin: we mogen weer! ‘LEEF’ heeft een kleine cast, kleine crew en klein decor. Maar dat wordt ruimschoots goed gemaakt door twee regisseurs die groot durven denken!”

Michaël Pas

“Op heel korte tijd hebben we ongelooflijk veel verwezenlijkt. De chemie tussen Joke en Michaël was super en ook de jonge ploeg was heel gemotiveerd, wat je voelt in het eindresultaat.”

Lenny van Wesemael (regisseur)

“Het draaien van ‘LEEF’ voelde voor mij als thuiskomen doordat de opnames doorgingen in Wetteren, de plaats waar ik opgroeide. Lenny had, voor ik bij het project werd betrokken, al een cast en crew samengesteld met enorm veel passie en talent, waardoor de opnames echt een droom waren. Het resultaat: een reeks waar elk departement trots op mag zijn!”

Anthony Schatteman (regisseur)

‘LEEF’ is één van de vier Vlaamse mini-fictiereeksen die in januari op Eén te zien zijn. Fictie van eigen bodem, gemaakt door oude getrouwen en nieuwkomers. Fictie die steun geeft aan een sector die een duwtje in de rug kan gebruiken in een weinig evident jaar. ‘LEEF’ werd gemaakt in 2020, in vanzelfsprekend uitdagende tijden. Dankzij het talent in de Vlaamse productiesector werd crisis omgezet in creativiteit, met vier verrassende Eén-reeksen tot gevolg.

‘LEEF’: van maandag 11 januari tot en met donderdag 14 januari 2021 om 21.25 uur op Eén.

De reeks kwam tot stand dankzij de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).

Tags
Toon meer

Arno Tierens

Hoofdredacteur

Gerelateerde berichten

Close