Quantcast
Televisie

Topdokters volgt professor Bart Morlion (UZ Leuven)

Eén Belg op vier lijdt aan chronische pijn, pijn die langer dan drie maanden aanhoudt.

In de pijnkliniek krijg je een breed venster op de wereld en de maatschappij maar het is niet de voordeur, het is meestal het achterraam en je komt heel veel vuile was tegen. – Professor Morlion

Professor Bart Morlion is hoofd van het pijncentrum in UZ Leuven. Patiënten die bij hem aankloppen zijn ten einde raad: pijn beheerst hun leven en ze hopen op een mirakel. Maar een kant en klare oplossing ligt niet zomaar voor het grijpen, zo blijkt uit deze aflevering.

Een man die al jaren kampt met pijnklachten over zijn hele lichaam komt langs in het pijncentrum. Een concrete oorzaak is er niet, tot professor Morlion botst op een voorval uit zijn verleden, een emotionele gebeurtenis die zijn pijnen zouden kunnen verklaren.

In Keulen opereert professor Visser-Vandewalle een man die na de dood van zijn moeder oncontroleerbare tics gekregen heeft.

En professor Nijs zal het schoudergewricht herstellen van een vrouw die van de trap gevallen is. Op basis van röntgenfoto’s wordt een 3D model van haar gewricht geprint, een techniek die niet meer weg te denken is bij traumachirurgie.

In Kopenhagen wordt professor Morlion ook officieel aangesteld als nieuwe voorzitter van de Europese pijnfederatie, een organisatie met meer dan 20.000 leden uit 37 landen.

Topdokters, dinsdag 20 maart 2018 om 20.35 uur bij VIER.

Toon meer

Rune Meskens

Eindredacteur

Gerelateerde Artikelen

Close