Quantcast
Televisie

Topcast voor nieuwe Vlaamse fictiereeks “Een Goed Jaar”

Vandaag zijn de opnames gestart van “Een Goed Jaar”, een nieuwe Vlaamse fictiereeks voor VTM. Mockingbird, het nieuwe productiehuis dat deze reeks zal produceren, wist een topcast te strikken.

Boris Van Severen (Studio Tarara, Salamander), Jurgen Delnaet (Amigo’s, Cordon 2), Joke Devynck (Vermist, Het Goddelijke Monster), Frances Lefebure (Studio Tarara, Amigo’s) en Kürt Rogiers (Familie, Spitsbroers, Danni Lowinski) zijn maar een paar van de topnamen in deze spannende en dramatische fictiereeks voor VTM. Andere namen van de cast worden later bekendgemaakt.

Regisseur is Kadir Balci die eerder de speelfilms Turquaze en Trouw Met Mij, en de serie Amigo’s draaide.
Een Goed Jaar werd gecreëerd en geschreven door Jean-Claude van Rijckeghem en Pierre Declercq die samen ook reeds Amigo’s schreven.
Producenten zijn Bruno Wyndaele en Dries Phlypo voor het nieuwe productiehuis Mockingbird.

Verhaal

In “Een Goed Jaar” stoten twee mannen in de Ardennen per toeval op een kelder met wapens en wijn uit WOII. Ze hebben allebei dringend geld nodig en pretenderen de wijnkelder van Hitler te hebben gevonden. Hun oplichtersverhaal loopt helemaal uit de hand.

“Een Goed Jaar” was in april van dit jaar geselecteerd voor het tweede Cannes Drama Creative Forum, als één van 12 projecten uit 376 inzendingen uit 41 landen. Vakblad Screen International sprak van een “hot new project” met een originele pitch.
In Nederland wordt de reeks gecoproduceerd door The Film Kitchen en zal ze te zien zijn op Videoland.
De reeks kreeg reeds de steun van het Mediafonds van het VAF, De Belgische Tax Shelter ism Belga Productions, de Nederlandse Production Incentive en Wallimage.

Tags
Toon meer

Jordi Hemelaer

Acteur, comedian en recensent bij MUDOO.

Gerelateerde Artikelen

Close