Quantcast
FictieTelevisieThuis

Thuis neemt afscheid van dokter Ann

Actrice Monika Van Lierde nam vanavond afscheid van Thuis. Ze vertolkte al sinds de start van de populairste dagelijkse fictiereeks van Vlaanderen dokter Ann De Decker, een iconisch personage.

Monika speelde mee in maar liefst 2913 afleveringen van Thuis. Ze besliste een tijd geleden dat ze op zoek wilde gaan naar andere uitdagingen.

“Na 25 jaar de doktersjas van Ann aan de haak hangen, dat is niet evident. Soms bekruipt me nog een gevoel van heimwee, maar anderzijds weet ik dat ik de juiste beslissing nam. Het is tijd voor iets anders. De laatste opnamedag was wel heftig: intens en vol liefde. Ik heb met een heel warm gevoel en veel dankbaarheid afscheid kunnen nemen van Thuis en de collega’s.”

Monika Van Lierde

Nadat de afgelopen weken bleek dat haar vader Walter haar vriendin Tania vroeger verkracht had – en ook de vader was van Tania’s zoon Xander – werd de situatie voor dokter Ann onhoudbaar. Ze worstelde omdat het ideaalbeeld dat ze van haar vader had, aan diggelen viel. Haar relatie met Tania kwam tot een einde door alle spanningen. En tijdens een schermutseling met Xander sloeg ze, om Tania te beschermen, hem dood neer. Dat alles zorgde ervoor dat dokter Ann opnieuw wilde beginnen, ruimte nodig had, weg van hier. Een nieuwe start in Kaapverdië lijkt haar wel wat. En zo neemt Thuis afscheid van dokter Ann en van Monika.

“Het moet zo ongeveer de zomer van 2019 geweest zijn toen Monika me er voor het eerst over aansprak: ‘Is het niet tijd om te stoppen met dokter Ann?’. We hebben samen met de schrijvers gezocht naar een waardig afscheid van het personage, iets wat de kijkers zou bijblijven. Dat verhaal hebben we de afgelopen weken samen met Monika kunnen vertellen. Monika heeft al heel wat producers overleefd in die 25 jaren Thuis. Maar elkeen zal zeggen dat we het meest collega Monika zullen missen: een sfeermaker op en naast de set, een actrice met vakkennis en gewoon ook een fijn persoon. Het ga je goed, neem die nieuwe kansen en wie weet…  Kaapverdië is nu ook weer niet zo ver weg.”

Hans Roggen, producer

Tags
Toon meer

Arno Tierens

Redacteur

Gerelateerde Artikelen

Close