Quantcast
Recensies

Tévé Gekeken: Wolven (Eén) ★★ had beter op schap blijven liggen

‘Wolven’, de prestigieuze 13-delige reeks die vandaag op Eén van start ging, lag al enkele jaren op het schap van de VRT. Ze werd al in het voorjaar van 2009 ingeblikt.

De reeks draait rond de Antwerpse afdeling van Ecofin, de antifraudedienst van de Federale Gerechtelijke Politie. Na de eerste aflevering is het ook meteen duidelijk waarom ze aan de Reyerslaan deze fictie niet uitzenden op de vertrouwelijke zondagavond en waarom ze drie jaar hebben gewacht om ‘Wolven’ uiteindelijk op het scherm te brengen. Omdat het gewoon niet goed genoeg is. Toegegeven: we zijn met ‘Clan’, ‘Quiz Me Quick’, ‘Zonen van Van As’ en nog enkele andere topreeksen misschien te hard verwend de laatste tijd.

Heel wat topacteurs gezien vanavond, dat wel, maar waarom in godsnaam altijd diezelfde gezichten laten opdraven. Alsof ze zo stilletjes aan nog niet elke rol vertolkt hebben die er te bedenken valt. Vlaanderen is inderdaad maar een zakdoek groot, maar is er nu werkelijk niemand anders met een gaatje in zijn agenda dan Axel – jawel – Daeseleire, Sandrine André en Gene Bervoets? Het voelt de laatste tijd allemaal een beetje deja vu aan.

De reeks hangt nogal aan elkaar van de cliches en de voorspelbare domme grappen, over witwaspraktijken en wasserijen, kent u ze al?

We kunnen eigenlijk alles samenvatten met volgend Twitter-citaat:

De spanning op televisie raakt vanavond niet verder dan het stopcontact. #wolven #cl

— Sven Ram (@svenram) 4 december 2012

 

Toon meer

Gerelateerde Artikelen

Close