Quantcast
Recensies

Tévé Gekeken: Wauters vs. Waes (Eén & VTM) ★★★

★★★★★ Het moet zowat het meest gehypet televisieprogramma zijn van de laatste maanden. Je moest de laatste dagen maar je krant openslaan, je favoriete talkshow op televisie volgen of naar het ochtendblok op de radio luisteren om Koen Wauters en Tom Waes volop reclame te horen of zien maken voor hun nieuwe programma.

Het was vanaf vandaag, negen maanden na de eerste afspraak in de sauna, dat de twee boegbeelden van VTM en Eén het in tien afleveringen tegen elkaar opnemen in Wauters vs. Waes. Vanaf vanavond, vijf weken lang bij de openbare omroep, daarna even veel keer op VTM.

Voor de eerste proef stonden Cathérine Moerkerke en Cath Luyten het duo op te wachten in Bordeaux. Eerste opdracht: rijd de oerkoers Bordeaux-Parijs. Pittig detail: de rit van 600 kilometer moest gereden worden op een fiets van 130 jaar geleden én in de originele outfit: namelijk een kostuum. Origineel is de eerste proef alvast zeker en vast!

Als we echt eerlijk zijn hadden we net dat tikkeltje meer verwacht. Meer competitiviteit en minder dialogen tussen de twee uitdagers. Al was de eerste proef op papier een echte knaller, toch bleven we een beetje op onze honger zitten, zeker in het eerste deel gingen Koen en Tom te collegiaal met elkaar om waardoor de echte spanning uit bleef.

Natuurlijk hangt veel van de opdracht af –koers is nu eerlijk gezegd niet echt ons ding– dus we kijken uit naar volgende week want misschien kunnen de drie sterren dan wel eens veranderen in vier stuks.

Naast Wauters en Waes was ook Moerkerke en Luyten en tof duo om naar te kijken. De meisjes waren goed op elkaar ingespeeld en waren de ideale sidechicks van het programma. Dat ze allebei gezien mogen worden, speelt waarschijnlijk ook mee.

Uiteindelijk was het de renner die net dat tikkeltje meer karakter vertoonde, en die een beetje valsspeelde door aan de receptie te vragen wanneer de tegenstand diezelfde nacht zou vertrekken, die de eerste wedstrijd won. En die doorbijter was de VRT-durfal. Resultaat dus na de eerste uitzending: Wauters vs. Waes, 0-1. Of zoals u wil: Medialaan vs. Reyerslaan, 0-1.

De eerste vijf afleveringen, van 13 januari tot en met 10 februari, worden in primetime bij Eén uitgezonden en dezelfde avond nog bij VTM herhaald. Vanaf de zesde aflevering zijn de rollen omgedraaid. Van 17 februari tot en met 17 maart wordt Wauters vs Waes in primetime uitgezonden bij VTM en dezelfde avond bij Eén herhaald.

Toon meer

Gerelateerde Artikelen

Close