Quantcast
Recensies

Tévé Gekeken: Vroeger of Later? (Eén) ★★

Gisteren kon u op Eén de grote ‘comeback’ (al noemt hij het zelf zo niet) mee maken van de legendarische presentator Luc Appermont tijdens de retro quiz Vroeger of Later?.

Het concept is even eenvoudig als de tafels van vijf dat zijn. Aan de hand van verschillende fragmenten uit de rijke (VRT) geschiedenis moeten vier BV’s achterhalen wat er vroeger en wat er later kwam. And that’s it.

De eerste aflevering werd opgeleukt door weer en- milieumannetje Frank De Boosere, de nog steeds bulderlachende Margriet Hermans (earplugs zijn aan te raden), stand-up comedian/DJ/acteur Adriaan Van den Hoof tot en met Studio Brussel-DJ Sam De Bruyn.

De griezelige gedachte dat er elk moment ergens een Donaat Deriemaker, Jaak Pijpen of Johan Verstreken langs de ene of andere hoek zou komen binnenwippen kregen we niet uit ons hoofd.

Dat Appermont een talent is en zijn presentatiestreken nog niet is kwijtgespeeld kunnen we zelfs door dit luchtig kwisje enkel maar bevestigen. Het format is echter te ouderwets om anno 2012 de zaterdagavonden in de Vlaamse huiskamers op te vrolijken. De ouboulligheid droop van het scherm en het is maar de vraag of de Eén-kijker dit stukje nostalgie weet te appreciëren.

Toon meer

Gerelateerde Artikelen

Close