Quantcast
Recensies

Tévé gekeken: ‘Vind je lief’ ★★

Een nieuw tv-programma in volle zomer, dat is wat wij als televisiekijkers graag zien. Graag zien, daarover gaat ‘Vind je lief’ op Eén. Tegenwoordig daten we via Tinder, Facebook of een andere website, er zijn dan ook bijna 1 miljoen singles in Vlaanderen. Via het programma ‘Vind je lief’ gaat men op een meer ‘persoonlijkere manier’ op zoek naar de perfecte match.

De perfecte match, dat is in ieder geval al zo bij Bieke Ilegems en presenteren. Ik ben verheugd dat Bieke (44!) herontdekt werd door de programmamakers. Ze heeft een soort van natuurlijke flair over zich heen. En het is uitermate slim van VRT om haar te laten presenteren, na ‘Dansdate’ op VTM is ze (weer) een graag gezien mediafiguur.

Het kan met zo’n topvrouw bijna niet mislopen, denk je dan. Maar ik heb soms mijn bedenkingen. Het eerste waar ik me aan erger, is de begingeneriek. Die komt nog rommeliger over dan sommige singles hun liefdesleven is. Vervolgens maakten we kennis met de singles van deze week. Want elke week krijgen drie andere singles de kans om de liefde van hun leven te vinden. Deze week: levensgenieter ‘ik-wil-een-vrije-relatie’ Toon, gescheiden vrouw ‘ik-ben-altijd-de-baas’ Marie-Maud en de charmante ‘ik-speel-de-mysterieuze-charmante-man’ Guy. Ik kan de programmamakers nu al prijzen om de juiste mensen te selecteren om ons te boeien op een druilerige zomeravond.

Het is in ieder geval een nobel doel, een lief vinden voor de ‘hoofdpersonages’ via verschillende wegen. Zo kiest op maandag de single zijn date, op dinsdag kiezen zijn naasten de date en op woensdag de experten. Het was eigenlijk duidelijk na de eerste aflevering wat de beste methode is. De ‘hoofdpersonages’ moeten gewoon zelf hun lief kiezen. Zo waren Guy en Marie-Maud al meteen verliefd en tevreden. Toon daarentegen knapte al af op het gedacht dat zijn date blond was. Gisteren, toen de naasten de date kozen, was het een totale flop. Oké, sommigen amuseerden zich maar Marie-Maud en Guy hadden al een leven voor ogen met de vorige date.

In de meeste datingprogramma’s krijgen de singles en hun dates meestal een reis om elkaar het best te leren kennen. Hier niet, het zijn ongewone opdrachten die men krijgt. Zoals de opdracht van maandag: ‘verveel je samen op de luchthaven en dat 2 uur en drie kwartier’.

Tussen de opdrachten door komen de singles zelf aan het woord voor een interview. Die interviews worden afgenomen zonder Bieke. Op die momenten voel ik mij in een serie à la ‘Overspel in de Liefde’, waar acteurs de verhaallijnen naspelen. Soms dacht ik dan ook dat ik naar een scripted realityreeks aan het kijken was.

Aan het einde van elke date moeten de singles in een auto stappen als ze verder willen gaan met hun date. Dat systeem snap ik dus echt niet. Waarom zegt men het niet gewoon face-to-face? Zo werd er toch een soort Tinder-sfeer geschept. Daar moet je naar rechts swipen als je iemand leuk vindt. Hier moet je in de auto stappen. Anders blijft de date ook op zijn/haar honger zitten met een linkse swipe.

Het programma is een ideale opvuller voor de zomervakantie, heeft een kleine vernieuwende touch en we binden ons uiteindelijk aan de hoofdpersonages, want we willen weten hoe het afloopt. Dus deze week blijf ik zeker kijken. Ik weet niet of ik volgende week ook nog kijk, ik denk dat ik afleveringen van ‘Blind Date’ ga zoeken op YouTube.

‘Vind je lief’, van maandag tot donderdag om 21.35 uur op Eén.

Toon meer

Gerelateerde Artikelen

Close