Quantcast
Recensies

Tévé Gekeken: Sterren op de Dansvloer (VTM) ★★★★

Sterren op de Dansvloer heeft niet enkel een nieuw, modern en prachtig decor gekregen maar ook twee andere juryleden voor deze vijfde reeks. Ex-deelneemster Dina Tersago en jurylid bij ‘So You Think You Can Dance’ Euvgenia Parakhina nemen de plaatsen in van Anouchka Balsing en Jan Geerts.

Al kunnen we ons niet van de vraag ontdoen wat Dina bij de professionele (dans)jury zit te doen?

‘Sterren op de Dansvloer’ krijgt met Kürt Rogiers ook een nieuwe mannelijke presentator. Jacques Vermeire sneuvelde omdat VTM het programma jonger en frisser wou maken.

Jongere editie

Na afloop van de eerste aflevering lijkt de zender daar ook in geslaagd te zijn. De dansshow is flitsender, levendiger en jeugdiger dan de vorige vier edities. Nieuw dit jaar is ook de integratie van Twitter berichten tijdens de praatjes met Francesca na de dans. Een leuk extraatje.

Bij de selectie van kandidaten is er ook duidelijk rekening gehouden met het voor VTM belangrijke doelpubliek. Met Eline De Munck en Vincent Banic van jongerenzender JIM, Linda Mertens van Milk Inc., topmodel Hanelore Knuts, tv-gezicht Erika Van Tielen en schaatser Kevin Van Der Perre is er duidelijk gekozen voor jonge dansers en danseressen. Aangevuld met enkele verrassende namen als Showbizz Bart, journalist Tom Coninx, presentatrice Rani De Coninck en acteur Lucas Van den Eynde.

Twee pitbulls in plaats van één

Waar vroeger het meest gevreesde jurylid zonder twijfel Ronny Daelemans was, lijkt die rol nu gedeeltelijk overgenomen door de in Nederland wonende Russische Euvgenia Parakhina. Dat zorgde in de eerste aflevering al direct voor enkele rake uitspraken en zeer kritische commentaren. Het brengt wat peper in de show.

Spectaculaire moves, een leuke selectie van danseressen in korte rokjes en mooie jurkjes en jongens met blote torso. Verwarming graadje hoger, fleece dekentje binnen handbereik en warm chocomelkje in de hand. ‘Sterren op de Dansvloer 2.0’ is kortweg gezellig live entertainment op een koude vrijdagavond.

En als we nog een pronostiek mogen doen na aflevering 1: Regi zal zijn handjes na tien afleveringen in de lucht mogen steken want Linda gaat deze editie winnen. Denken we tenminste.

Toon meer

Gerelateerde Artikelen

Close