Quantcast
Recensies

Tévé Gekeken: ‘Smakelijk!’ (VIER) ★★

★★★★★ Toen VTM vorig jaar besliste dat er bij hen geen plaats meer was voor Piet Huysentruyt was VIER er snel bij om de populaire televisiekok binnen te halen. Vanaf vandaag krijgt hij dagelijks een kwartier om de Vlaming warm te maken voor zijn gezonde keuken in het nieuwe programma ‘Smakelijk’.

In zijn Franse keuken bereidt Piet elke dag drie gerechten uit zijn dagmenu: ontbijt, lunch, diner en/of tussendoortje. Van één gerecht toont Piet uitgebreid hoe het wordt bereid, aan de andere twee gaat hij iets sneller voorbij maar die komen in een latere aflevering uitgebreid aan bod. In zijn eerste aflevering waren het havermout pannekoekjes met rode vruchten die de revue passeerden.

De nieuwe (hoe kan het ook anders) Dovy-keuken van Piet oogt wat klein, maar fris en het grote venster zorgt voor een natuurlijke lichtinval. Ook al staat Huysentruyt duidelijk scherper voor de camera dan in zijn tijd aan de Medialaan toch kwam hij in de eerste aflevering niet echt vlot en spontaan over. Het leek allemaal wat te hard ingestudeerd en het belerende vingertje was prominent aanwezig. Weinig boter, geen suiker,…

VIER kiest er voor om in de rechtstreekse aanval te gaan met ‘De Keuken van Sofie’ op VTM. Smakelijk programmeren recht tegenover ‘Dagelijkse Kost’ van Jeroen Meus bleek dan weer net eeen stap te ver voor de zender. Vraag is wel of de Vlaming zit te wachten op een derde gelijkaardig kookprogramma in een tijdspanne van een half uur?

‘Smakelijk’, elke werkdag bij VIER omstreeks 17u55.

Toon meer

Gerelateerde Artikelen

Close