Quantcast
Recensies

Tévé Gekeken: Sean Late Night (JIM) ★★★★ geslaagd in moedige opdracht

Televisiezender JIM is al sinds 2001 dé jongerenzender bij uitstek. Het kleine broertje van VTM en 2BE heeft altijd al zijn eigen weg mogen inslaan en het bleek al meerdere malen dat het over een stevig stel ballen aan het lijf beschikt.

JIM trok en trekt nog steeds volop de kaart van eigen producties met onder andere Moviesnackx, Bro Trip, 2 Hollywood, Regi’s World, Models, Schacht en ga zo maar verder. Ook het live aspect staat centraal in de programmering van de jongerenzender. Zo is er dagelijks Live Request waar muziek en de interactie met de kijker belangrijk is.

Met Sean Late Night neemt JIM nu zeker een risico op een maandagavond omstreeks 22u30, een uur dat het grootste deel van de schoolgaande jeugd toch al onder de sprei ligt.

De eerste aflevering kon met tennisvedette Kim Clijsters al meteen rekenen op een gast van formaat. Host Sean Dhondt beloofde ons een interviewstijl die anders ging zijn dan dat we gewoon waren in Vlaamse talkshows. Clijsters praatte honderduit over haar black-out in discotheek Versuz waarna ze in slaap viel in de toiletten, haar eerste kus met een Argentijn en een genant ‘broekplas’-verhaal kwam ter sprake tijdens een rondje beerpong met Sean. Zelden hebben we haar zo ontspannen gezien tijdens een televisie-interview.

SLN is een frisse, geestige en originele talkshow. Hopelijk kan jeugdig Vlaanderen de weg naar de jongerenzender vinden zo laat op de avond, want het is best wel de moeite en zeker niet enkel en alleen voor puistenkopjes jonger dan 17.

Wat Als?-acteurs Charlotte Van der Meersch en Ben Segers waren ook te gast tijdens de eerste aflevering en schoven aan bij de desk van Sean. Zo kwamen we te weten dat Ben vroeger een carriére als pastoor ambieerde, waarna Charlotte meteen bij hem te biechten ging.

Chris Willemsen is een beetje de Chuy uit Chelsea Lately van dienst. Hij gaat elke week proberen de meest multifunctinele televisiepersoonlijkheid van Vlaanderen te worden. Chris schitterde dan ook tijdens zijn deelname aan The Bachelor met enkele gevatte uitspraken.

Chuy, de co-host van Chelsey Lately (bij ons te zien op E!)

Verder werd de show opgeluisterd door muziek van huisband Cookies & Cream en was er Bent Van Looy als muzikale afsluiter.

Zo sluiten wij een dik uur later de avond af met een goed gevoel terwijl we onder de wol kruipen. Volgende week zijn we er zeker opnieuw bij. En dankzij SLN zal de pizza die we normaal gezien op maandag bestellen nooit meer hetzelfde smaken als voorheen.

Toon meer

Gerelateerde Artikelen

Close