Quantcast
Recensies

Tévé Gekeken: Schacht (JIM) ★★ Uniek portret in fascinerende wereld

Vanaf vandaag kan je wekelijks rond de klok van 22.00 uur op maandag bij jongerenzender JIM terecht voor de gloednieuwe docureeks Schacht.

Een uniek portret van enkele jongeren uit het Antwerpse studentenleven.

In de eerste aflevering maken we kennis met onder andere de Nederlandse Annet, die preases is bij Abudantia en haar eerste jenevercantus moet voorzitten. Verder is er Snelle Jelle, een vlotte kerel uit de studentenclub Taberna die we met enkele kameraden zijn kot zien inrichten en voor de exotische noot zorgt de Chileen Pablo die zich hier zonder veel vrienden gaat aansluiten bij de Lingua studentenclub.

Schacht is een lowbudget-reeks en dat zie en hoor je, maar het stoort geen moment. De middelen van een commerciële jongerenzender zijn nu eenmaal niet om over naar huis te schrijven en we zijn al blij dat JIM het aandurft om eigen producties te brengen voor de jeugd. Was daar trouwens geen taak weggelegd voor het geldverslindende en totaal onbenutte OP12 van de openbare omroep?

De reeks geeft een unieke blik op een facet van het leven waar niet iedereen heeft van mogen proeven in zijn jongere jaren.

We leren in de eerste aflevering wat ‘De Zevensprong’ is, zingen uit volle borst de openingszin ‘Zet het glaasje aan je lippen’ mee en weten nu ook dat een kot niet meer is wat het vroeger was (een kamer van 2m²x3m²).

Schacht neemt een kijkje achter de deuren van TD’s, aula’s, koten en studentencafé’s. Laat dat nu net de deuren zijn die misschien beter gesloten blijven voor de mama’s en de papa’s van de vele op ‘kot gaande’ Vlaamse jeugd. We plakken dan ook met veel plezier het ‘+35 jaar niet toegelaten’-etiket op deze docureeks.

Toon meer

Gerelateerde Artikelen

Close