Quantcast
Recensies

Tévé Gekeken: ‘Mijn Pop-uprestaurant!’ (VTM) ★★★★

★★★★ De voorbije edities van Mijn Restaurant eindigden bijna allemaal in mineur voor de winnaars en daarom besloot VTM om uit te pakken met een nieuw concept: het pop-uprestaurant.

Niet enkel de vertrouwde gastvrouw Rani De Coninck werd omgeruild voor Evi Hanssen maar ook van de voorbije juryleden schiet er niet ééntje over. Geen Peter Goossens, Yves Desmet of Willem Asaert maar wel de ‘hotste’ sterrenchef van het moment Sergio Herman, de knappe Iraanse sommelier van het jaar Sepideh Sedaghatnia en de flamboyante tentoonstellingscurator Max Borka die les geeft en boeken schrijft over kunst en design.

De eerste opdracht voor de vijf kandidaten is een eenmalige pop-uprestaurant in een oude stadsbrouwerij in Gent. De volgende dag moet er met een budget van 750 euro gekookt worden voor zo’n 40 luisteraars van Q-Music en kijkers van VTM. Inzet van de avond is een extra budget van 10.000 euro voor het duo dat het meeste in de smaak valt bij de driekoppige jury.

Het tempo van Mijn Pop-uprestaurant! heeft dezelfde metamorfose ondergaan als de jury. Het realityprogramma gaat nog niet 100% vlotjes vooruit, maar toegegeven: een introductie van de kandidaten hoort er nu eenmaal bij. Het is wel vreemd dat er pas na 45 minuten voor het eerst een pot op het vuur staat. Maar dat het tempo stevig opgedreven is in vergelijking met de vorige edities is zo klaar als een klontje.

Ook de vijf duo’s ogen en zijn frisser en jonger. De jongste deelnemer is slechts 22, de oudste ‘maar’ 38. Tijdens de eerste aflevering is het vooral het Hasseltse duo Natan en Deborah dat het meest in het oog springt. De 22-jarige kok Jeremy lijkt dan weer de grootste leider én beste kok in de keuken.

Na één aflevering kunnen we jullie alvast vertellen dat Mijn Pop-uprestaurant! na Wauters vs Waes die andere televisiehype zal worden van het voorjaar. Als er donderdag net dat ietsje meer tempo in het programma zit heeft het programma onze 4 sterren meer dan dik verdiend.

Mijn Pop-uprestaurant, elke dindag en donderdag bij VTM omstreeks 20u35.

Toon meer

Gerelateerde Artikelen

Close