Quantcast
Recensies

Tévé Gekeken: Manneke Paul (VTM) ★★★★

Een choatische feel good show net voor het slapengaan. Zo kunnen we het gloednieuwe programma van Paul De Leeuw het best omschrijven.

Paul De Leeuw bracht op maandagavond omstreeks 22u40 een soort televisie dat we nog niet (vaak) zagen op vtm in het verleden. ‘Manneke Paul’ had vooraf de Vlaming opgeroepen zoveel mogelijk ideetjes en weetjes te melden aan de redactie waarmee hij dan aan de slag kon gaan.

Centrale gast was de jarige zanger en presentator Koen Wauters die samen met De Leeuw onder andere een duet bracht. Er werd zelfs creatief onderbroken voor reclame. Wauters en De Leeuw worden al zingend van beeld gehaald en komen enkele keren terug gedurende de commerciële spots. Voor de eerste aflevering werd er een mobiele friettent binnen gereden in de studio die werd bevolkt door de ‘allochtone friturist’. Dit leverde hilarische gesprekjes op.

De passage over het populaire seksboek 50 tinten grijs had voor ons nu niet direct gehoeven, maar dat bedekken we graag met de mantel der liefde.

‘Manneke Paul’ is interessant, het wekt emotie los en het is toegankelijk voor een breed publiek dat net voor het slapengaan even de knop wil omdraaien.

Voor ons is de winnaar van deze drukke televisiedag sowieso ‘Manneke Paul’. Ook al is hij in Nederland misschien op zijn retour, vtm heeft met De Leeuw goud in handen. Samen met de nieuwe fictiereeks ‘Clan’ en de realitytopper ‘Boer Zkt Vrouw’ blinkt vtm uit op maandagavond. Met of zonder een nieuwe zender.

Toon meer

Gerelateerde Artikelen

Close