Quantcast
Recensies

Tévé Gekeken: ‘Kroost’ (VIER) ★★★★★

★★★★★ Na twee jaar Tévé Gekeken zijn de eerste vijf sterren een feit. Gisteren kon de kijker kennismaken met het nieuwe en langverwachte reportagemagazine ‘Kroost ‘op VIER.

Docu-maker en ex-hoofdredacteur van het VTM Nieuws, Eric Goens is met productiehuis Het NieuwsHuis de bedenker van het programma ‘Kroost’. Vorig jaar was zijn ploeg ook al verantwoordelijk voor de spraakmakende tweedelige reeks Onze dochter heet Delphine, over barones Sybille de Selys Longchamp, de minnares van Koning Albert II.

De eerste aflevering van Kroost kon niet beter starten dan met Maggie De Block, ‘Mega Maggie’ voor de vrienden. We kregen een mooie, ontwapende reportage over de populairste politicus van het land die de cameraploeg zelfs meenam naar de dis tijdens een familiefeest. We zagen Maggie en haar clan zoals we ze nog nooit zagen.

Zo leren we dat er geen gordijnen zijn in het huis van de staatssecretaris van onder andere Asiel en Migratie. ‘Zo kan iedereen mij zien en eens wuiven als ik in mijn keuken sta’. Een open een eerlijke De Block heeft het over de moeilijke materie van de uitwijzingen en ze reageert nogal koeltjes en relativerend als ze het nieuws verneemt dat ze als politica zelfs Bart De Wever en Kris Peeters voorbij steekt in een populariteits-poll.

Kroost is een ijzersterk, innemend en eerlijk programma dat zeker niet de bedoeling heeft om mensen als een karikatuur neer te zetten zoals dat tegenwoordig maar al te vaak wel gebeurt.

Kroost heeft de ondankbare taak om op maandag op te boksen tegen Wauters vs Waes, hét kijkcijferskanon van 2014. Benieuwd wat de kijkcijfers zullen zijn voor het schitterende programma op VIER.

Wij zijn alvast fan en kijken al uit naar de volgende aflevering(en) met volgende week Piet Huysentruyt en later nog onder andere portretten van Elio Di Rupo en Eddy Wally.

Kroost, elke maandag omstreeks 21u05 bij VIER.

Toon meer

Gerelateerde Artikelen

Close