Quantcast
Recensies

Tévé Gekeken: Deadline 14/10 (VTM) ★★★

MUDOO kon de eerste aflevering van ‘Deadline 14/10’ bekijken. Dit is wat hij er van vond.

Er is al heel wat inkt gevloeid over de nieuwe politieke thriller reeks ‘Deadline 14/10’ die VTM in samenwerking met de Antwerpse stadszender atv en dé krant van de sinjoren Gazet van Antwerpen liet draaien door Menuet (dezelfde makers van onder andere ‘Code 37’).

Wij gaan door te antwoorden op de vraag of het wel verantwoord is om een televisiereeks mee de uitslag van de verkiezingen te laten bepalen in de grootste stad van Vlaanderen ons ‘gat nie laten verbranden’ zoals ze dat in Antwerpen zouden zeggen. Het was nochtans de voorbije dagen en weken een druk becommentarieerd gespreksonderwerp op diverse sociale media. De verschillen tussen de echte uitdagers en de fictieve zouden te klein zijn en de andere partijen zouden in de reeks te weinig aan bod komen.

De vragen die wij ons stellen bij het zien van een gloednieuw programma zijn er echter geen met politieke bijbedoelingen. Maar wel: is het goed gemaakt en spannend? En wat met de prestaties van de acteurs? En net daar gaat het over bij de gemiddelde tv-kijker ergens voor de (Antwerpse) buis.

Aan de fantastische sterrencast zal het alleszins niet gelegen hebben. Rasacteurs en- actrices zoals Charlotte Vandermeersch, Koen De Graeve, Peter Van den Begin, Sven De Ridder, Dirk Van Dijck, Marc Lauwrys, Michaël Pas, Viv Van Dingenen, Robby Cleiren, Gert Winckelmans, Greg Timmermans, en nog zovele anderen tonen u buiten een ijzersterk verhaal ook de meest kenmerkende plekken van Antwerpen.Naast de Diamantwijk, de Zoo, de Grote Markt, het Centraal Station, de Concentra gebouwen, het Zuid en het Eilandje zijn er natuurlijk een groot aantal van de 65 draaidagen opgenomen vanuit het Schoonste Verdiep in West-Europa. Hét middelpunt van de Antwerpse politiek.

Het is net op dat Schoon Verdiep dat de bitse verkiezingsstrijd tussen de progressieve burgemeester Peter Van Laer (Koen De Graeve) en oppositieleider Bart, euh, Bert Coenen (Peter Van den Begin) aan de gang is. Tot de hele campagne op zo’n acht weken voor de Grote Dag word opgeschrikt door een onrustwekkende verdwijning van een jong meisje. Lena.

Omdat het niet de eerste keer is dat Lena van huis wegloopt is de politie niet dadelijk van plan om actie te ondernemen. Sonja (Hilde Heijnen), de moeder van de 14-jarige tiener voelt dat er iets niet pluis is en gaat met haar verhaal te rade bij een journaliste van de Gazet van Antwerpen. Het is echter Marianne’s (Charlotte Vandermeersch) eerste dag op de redactie van de krant, waardoor haar collega’s en hoofdredacteur de journaliste niet echt au serieus nemen als zij met het verhaal komt opdraven. Marianne bijt zich in de zaak vast met als doel een doorbraak te forceren, Lena terug te vinden én primeurs voor de krant te scoren.

Eén groot probleem echter. De verkiezingscampagne dreigt hierdoor een Lenacampagne te zullen worden…

De eerste aflevering beloofde alvast veel goeds. Deadline 14/10 startte als een snedige en spannende thriller die geen seconde verveelde en waarin we vooral een geloofwaardige Charlotte Vandermeersch zagen verschijnen. De jongens van Menuet hebben eerder al bewezen dat ze met Code 37 een topreeks kunnen afleveren.

Afwachten of vtm hiermee de strijd met de internationale reeks The Spiral (onder andere met Lien Van de Kelder), die net als Deadline 14/10 op zondagavond zal uitgezonden worden kan winnen.

‘Deadline 14/10’: vanaf 2 september 2012 bij VTM en vanaf 23 augustus 2012 op atv.

Toon meer

Gerelateerde Artikelen

Close