Quantcast
Recensies

Tévé Gekeken: De Vijfhoek ★★

Het was al lang geleden dat onze hoofdstad nog eens centraal stond in een fictiereeks. Meestal geeft men de voorkeur aan Antwerpen (‘Zone Stad’, ‘Deadline 14/10’,…) of zelfs Gent (‘Flikken’, ‘Code 37’,…)

‘De Vijfhoek’ vertelt het verhaal van de bewoners van een fictieve Brusselse wijk, De Kattenberg. Wanneer die bedreigd wordt door een grootschalig bouwproject, slaan ze de handen in elkaar om hun thuis te redden.

Ook deze reeks kan rekenen op een mooie cast met onder andere Marieke Dilles, Jenne Decleir en Jeroen Van Dyck. Volgens ons is vooral Michel Van Dousselaere goed gecast voor zijn rol als coach in een Brusselse boksclub.

‘De Vijfhoek’ is een aanvaardbare reeks zonder meer. Dertien in een dozijn is misschien een stapje of twee te ver, maar het scenario is alledaags en voorspelbaar. De makers konden niet weten dat er dit najaar zoveel fictie zou te zien zijn op de Vlaamse buis zodat de lat wel erg hoog ligt.

Ik geloof niet in voornamen. Dat is iets voor huisdieren.

De schreewerige Cafébazin Claudia (Elke Dom) kan niet overtuigen in deze eerste aflevering. We moeten toegeven dat we trouwens nooit echt fan geweest zijn van haar.

We zullen het programma nog een kans geven volgende week dinsdag, maar met zoveel fictie op tv moeten we wel keuzes maken.

Toon meer

Gerelateerde Artikelen

Close