Quantcast
Recensies

Tévé Gekeken: De Kruitfabriek (VIER) ★★

De start van VIER was een feit omstreeks 19u30. Presentator Steven Van Herreweghe en standup comedian Philippe Geubels mochten à la Gaston en Leo de grapjas komen uithangen het eerste kwartier van VIER met grapjes waar echt zij alleen mee wegkomen op televisie. Ze gaven een overzicht van hoe de televisieweek van Vier er vanaf vanavond zal uitzien.

Om kwart voor acht was het de beurt aan de eerste uitzending van de actuashow ‘De Kruitfabriek’, live vanuit Vilvoorde. Tom Lenaerts mocht als eerste gast meteen een klepper aankondigen met burgemeester Patrick Janssen van Antwerpen. Samen met Sofie Lemaire en Gilles De Coster zit er een sterk presentatietrio rond de tafel, maar drie interviewers voor één gast heeft nooit gewerkt, en werkt ook nu niet. Beter zou zijn om bijvoorbeeld ex-De Ochtend stem De Coster het gesprek met Janssen alleen te laten leiden. Nu staan de presentatoren te dringen in de rij om een vraag te kunnen stellen.

Met de internationale artieste Joss Stone die een live optreden gaf had de show een leuke muziekale act in petto.

Net voor de reclame bracht Tom Van Dycke de beste commentaren van internetfora op de autoloze zondag. Het beste moment tot nu toe in De Kruitfabriek.

In het tweede deel was er spijtig genoeg te veel promotie voor het eigen programma ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ dat later op de avond zal worden uitgezonden. Erik Van Looy kwam meer uitleg geven aan de opnieuw rijk gevulde tafel van ‘De Kruitfabriek’.

Door de korte tussenkomst van Christophe Deborsu als grappige Waal die Roger Moore interviewt in London maakt het programma een leuke zijsprong, het stukje over de Paparazzi had een te hoog ‘Man Bijt Hond’-gehalte voor een actuashow. En wat doet die Openingsdans-rubriek daar in één keer?

Dat ‘De Kruitfabriek’ in zijn huidig format grote potten gaat breken bij VIER weten we (nog) niet na de eerste aflevering. Het haalt alleszins de trouwe ‘Familie’- en ‘Thuis’-kijker niet voor zijn scherm weg rond de klok van acht denken we. Voor ons stond dit programma alvast beter rond de klok van tien geprogrammeerd.

Toon meer

Gerelateerde Artikelen

Close