Quantcast
Recensies

Tévé Gekeken: Crimi Clowns (2BE) ★★★★

Je kan de VMMa bonzen bezwaarlijk verwijten softies te zijn. Ze programmeerden hun nieuwe en dure topreeks ‘Deadline 14/10’ op een zondag. Dé avond waar alleen Eén iets te vertellen had de laatste jaren. An Rydant bestelde de fenomenale fictiereeks ‘Clan’. Een meesterlijk zet bleek achteraf, want wekelijks geliefd bij zo’n 800.000 kijkers.

En het houdt niet op. VTM ging shoppen in Nederland en kwam terug met niemand minder dan Paul de Leeuw. Die mag zijn ding doen op een onmenselijk uur op maandag en donderdagavond. En wat blijkt? Zo’n 300.000 à 400.000 late opblijvers liggen twee maal per week rond de klok van 23u in een deuk van het lachen met de gezellige dikkerd. Alsof dat nog niet genoeg is kon je vanaf vandaag op 2BE kennismaken met de ‘Crimi Clows’, een bende criminele grapjassen die in een voor Vlaanderen nooit eerder gezien genre Antwerpen onveilig maken. De mannenzender zet ‘Crimi Clows’ recht tegenover Manneke Paul. Opnieuw een gok, we wachten op de cijfers of ook deze zet de goede bleek.

Aan het programma zelf zal het alvast niet liggen. Het is een heftige serie die uniek is voor Vlaanderen en sowieso internationale ambities mag verhopen (de reeks komt later zeker ook in Nederland op de buis). Regisseur en hoofdrolspeler Luk Wijns heeft meer dan vijf jaar aan de serie gewerkt en dat zie je. De combinatie van een absolute topcast (vele acteurs waren eerder al te zien in de reeks Matroesjkas), snedige manier van filmen, sappige en vulgaire dialogen (tetten hier en tetten daar) maken van ‘Crimi Clowns’ een echte rauwe gangsterkomedie van de beste soort. Zowel Johnny De Mol als Manou Kersting blinken uit in hun rol, en wat is een echt Aantwaarpse serie zonder Veerle Dejonghe?

Het is te hopen dat Vlaanderen de weg weet te vinden naar het kleine broertje van VTM op maandagavond. Want en of het de moeite is.

Trouwens. Wie had er in augustus geld willen inzetten op de vraag: ‘Gaat de VMMa dé beste programma’s maken van het spannende TV-najaar?’. Na ‘Clan’ bevestigt de groep nu ook met ‘Crimi Clowns’.

Toon meer

Gerelateerde Artikelen

Close