Quantcast
Recensies

Tévé Gekeken: Cordon (VTM) ★★★★

★★★★ Vanavond was het uitkijken naar een nieuwe fictiereeks op VTM waar we al een paar weken voor werden warm gemaakt. Cordon is een virusreeks, een genre dat we in Vlaanderen nog niet waren tegengekomen in het verleden.

Er werd ons vooraf al op het hart gedrukt dat Cordon geen rampenreeks is en wie in bloed ondergedompelde zombies had verwacht is eraan voor de moeite. De fictiereeks laat zien hoe mensen reageren in moeilijke en onzekere omstandigheden.

Wanneer in het Nationaal Instituut voor Infectieziekten in Antwerpen een besmetting wordt vastgesteld neemt men geen enkel risico. De buurt wordt voor 48 volle uren afgesloten terwijl politiemannen op zoek gaan naar de bron van de besmetting. Een zoektocht die niet van een leien dakje loopt.

De eerste intrigerende aflevering vandaag heeft ons alvast aangenaam verrast. Cordon is een unieke fictiereeks van de strafste soort die zeer realistisch overkwam met een sterk scenario en een hele mooie cast.

De rol van computerspecialist Jana werd zeer goed neergezet door Liesa Van der Aa en ook Veerle Baetens kon ons in haar K-Way overtuigen als juffrouw Katja die met haar klas in het Cordon terechtkwam.

We kijken nu al uit naar volgende week, want geef toe, stiekem zijn we toch allemaal een beetje ramptoeristen.

Cordon, elke maandag bij VTM.

Toon meer

Gerelateerde Artikelen

Close