Quantcast
Recensies

Tévé Gekeken: Clan (VTM) ★★★★

We worden bij de grootste commerciële omroep van Vlaanderen dit najaar rotverwend als het gaat om Vlaamse fictie. Op zondagavond konden we sinds gisteren voortaan kijken naar de politieke thriller ‘Deadline 14/10’ en in de loop van deze week komen er nieuwe reeksen aan van de succesvolle politiereeksen ‘Aspe’ en ‘Code 37’.

Ook vandaag werd er een nieuwe Vlaamse fictiereeks op ons losgelaten op VTM. Na de boeren van Dina konden we kennismaken met de zussen Goethals in ‘Clan’.

Net zoals ‘Deadline 14/10’ te dicht zou aanleunen bij de Antwerpse gemeenteraadsverkiezingen en zo de kiezers zou beïnvloeden is ook ‘Clan’ niet helemaal onbesproken tot stand gekomen.

De reeks zou gebaseerd zijn op de befaamde Kasteelmoord en meerdere gelijkenissen vertonen met het voorval.

Sinds de dood van hun ouders vormden vijf zussen een hechte clan tot Goedele plots trouwde en op die manier haar vier zussen in de steek liet. De vier zien echtgenoot Jean-Claude als oorzaak van alle ellende en beramen een plan om hem te vermoorden.

Als we de indrukwekkende topcast van ‘Clan’ bekijken met onderandere Barbara Sarafian, Geert Van Rampelberg en Maaike Neuville zijn onze verwachtigen natuurlijk zeer hoog gespannen, en ook de prachtige begingeneriek met Little Darling van Paul Servers als tune doet alvast het beste vermoeden.

Vier vrouwen uit fucking Vredegem. Wie gaat er nu ooit ons verdenken van een moord?

‘Clan’ heeft ons bijzonder snel beet -sneller dan ‘Deadline 14/10’–  en laat ons mede door zijn snedige conversaties, grappige quotes en uitgediepte verhaallijn pas los de allerlaatste minuut. Uitblinkers waren een sublieme Dirk Roofthooft als onuitstaanbare schoonbroer en de vijf televisie zussen konden even goed sisters in crime zijn in het echte leven. We zagen zelfs enkele nieuwe gezichten in fictieland en dat kan ons enkel maar gelukkig stemmen.

Deze reeks is simpelweg te goed voor een maandag en ze had voor ons gerust op zondagavond geprogammeerd mogen staan. Zelden waren we zo benieuwd naar het vervolg.

‘Clan’, elke maandag omstreeks 21u30 bij VTM.

Toon meer

Gerelateerde Artikelen

Close