Quantcast
Recensies

Tévé Gekeken: Beroepen Zonder Grenzen (Eén) ★★★

Vanaf maandagavond kan je bij Eén terecht voor het nieuwe programma ‘Beroepen Zonder Grenzen’ waarbij het opzet kinderspel is: Vlamingen een cultuurschok laten beleven door ze hun beroep te laten uitoefenen in een voor hen ver en vreemd land.

Voor de eerste aflevering trekken vier Brugse jolige garagisten voor een weekje naar de Afrikaanse hoofdstad Ouagadougou. Zelfs zonder kennis van het Frans verstaan we de Burkina Faso’s beter dan de Bruggelingen – Atten ried, toen est goed – Leve de ondertitels!

Aan de confrontatie met onze Westerse verspilzucht kunnen we tijdens de uitzending niet ontsnappen en ook onze mechaniekers zullen beseffen in welke luxe-omstandigheden ze hier in België eigenlijk werken. Waar zijn de vakbonden nu?

‘Beroepen Zonder Grenzen’ kan je bezwaarlijk een origineel format noemen. Het is een beetje een samenraapsel van de inmiddels afgevoerde VTM-realityreeksen ‘Toast Kannibaal’ en het recente ‘Pubers van Streek’, doorspekt met een beetje ‘Vlaanderen Vakantieland’.

Al bij al een leuk programma als alternatief voor het afgezaagde ‘Boer Zkt Vrouw’, maar absoluut geen must-see TV waar we voor thuisblijven of de digicorder voor zullen programmeren. Wat ons betreft alvast.

Toon meer

Gerelateerde Artikelen

Close