Quantcast
Recensies

Tévé Gekeken: Beat Da Bompaz (VTM) ★★

★★★★★ Ik had eerlijk gezegd veel verwacht van het nieuwe VTM-programma Beat Da Bompaz dat vanavond voor het eerst op de kijker werd losgelaten.

Eerst even het opzet van het programma schetsen. Een bende fanatieke 65-plussers neemt het in verschillende opdrachten op tegen drie jonkies en vechten zo een heuse generatie-clash uit. Vandaag waren de jeugdige BV’s van dienst JIM-VJ Eline De Munck, ex-Ketnet-wrapper Kobe Van Herwegen en VTMKZOOM-gezicht Joyce Beullens.

Ik werd na de eerste aflevering van Beat Da Bompaz echter serieus op mijn honger gelaten. Vanaf de eerste minuten van het programma flitste er meteen de vraag door mijn hoofd: ‘hoort dit programma nu echt thuis in volle prime-time op VTM of toch eerder op een zondagvoormiddag bij kinderzender Ketnet?’ Ik ben er nog altijd niet uit.

Presentatrice van dienst Evi Hanssen deed wat ze moest doen, het spel in rechte banen leiden, en ze deed dat goed. Alleen spijtig dat er weinig pit in het programma zat waardoor de diverse uitdagingen nooit echt spannend werden.

De grappigste momenten waren misschien wel hoe de Bompa’s en Bomma’s steeds opnieuw lieten blijken niet tegen hun verlies te kunnen. Ook wanneer de oudjes het in het begin moesten opnemen tegen de jongeren in een zeepkisten-race was er bijna ambras in het hoenderhok.

Ik geef Beat Da Bompaz volgende week nog een laatste kans, want misschien kan het programma me met een ander stel BV’s meer bekoren. Aan de oudjes zal het echter niet gelegen hebben.

En voor de geïnteresseerden. De Bompaz wonnen vanavond hun eerste afspraak tegen de jeugd.

Beat Da Bompaz, elke dinsdag bij VTM.

Toon meer

Gerelateerde Artikelen

Close