Quantcast
Fictie

Straffe portie action painting op het menu in Komen Eten

Sarah uit Lennik trapt de nieuwe Komen Eten-week af met een goeie portie kunst. Als creatieve duizendpoot verrast ze haar gasten met een sessie action painting. 

Sarah uit Lennik (maandag 10 april)

Sarah (31) woont samen met haar kinderen, man en grootmoeder in een huis in Lennik, drie generaties onder één dak. Ze is een grote dierenvriend en heeft naast een hond en een kat ook kippen, eenden, geiten, konijnen en pony’s. In totaal hebben ze maar liefst 15 dieren rondlopen. Sarah is bovendien een creatieve duizendpoot en heeft haar menu zelf geschilderd. Ook voor haar tafelgasten heeft ze vanavond iets bijzonder creatiefs voorzien waarvoor ze in een overall moeten kruipen: action painting. Als dat maar niet uit de hand loopt…

Willy uit Vilvoorde (dinsdag 11 april)

Willy (64) uit Vilvoorde is projectmanager, maar in zijn jonge jaren was hij dj en baatte hij verschillende discotheken uit. Hij is een echte levensgenieter en heeft zijn hele leven lang veel gereisd. Eén van zijn grootste passies is vissen: samen met twee vrienden deelt hij een bootje in Blankenberge. Zijn menu is geschreven op een vis van papier-maché. Willy kent duidelijk iets van koken en zijn gasten genieten dan ook met volle teugen van zijn gerechten. Na het hoofdgerecht verrast Willy zijn gasten met een muziekquiz, en de winnaar gaat naar huis met een goede fles wijn.

Yves uit Buizingen (woensdag 12 april)

Yves (45) uit Buizingen kan je zeven dagen op zeven terugvinden in café De Solsleutel, waar hij cafébaas is. Maar vanavond ontvangt Yves zijn gasten in zijn moderne, strak ingerichte woning. Zijn menu is een grote flesopener die hij uit hout heeft gemaakt. Yves noemt zichzelf een hobbykok en gaat volop voor de overwinning. Zijn droom was immers steeds om een eigen restaurant te openen. Een jaar geleden woog Yves nog 129 kilogram, maar na de operatie die hij onderging, voelt Yves zich een herboren mens. Terwijl hij zijn hoofdgerecht klaarmaakt, onderwerpt Yves zijn gasten aan een “bottle challenge”.

Anneke uit Hoegaarden (donderdag 13 april)

Anneke (51) is een gepassioneerde verkoopster uit Hoegaarden. Bovendien is ze erg creatief: ze maakt haar eigen kleren, schildert, doet aan kaligrafie én zit in een motorclub voor vrouwen. Haar grootste uitlaatklep is echter koken. Op haar menu heeft Anneke de gevel van haar huis geschilderd. Met haar voorgerecht maakt ze alvast indruk en als hoofdgerecht serveert Anneke een volledig zelfgemaakte pasta alle vongole.

Komen Eten, van maandag t.e.m. donderdag om 19.50 uur bij VIER.

Tags
Toon meer

Rune Meskens

Eindredacteur

Gerelateerde Artikelen

Close