Sterproducer Nile Rodgers veilt gitaar voor Meneer Konijn

 Sterproducer Nile Rodgers veilt gitaar voor Meneer Konijn

Vanmiddag had Q-dj Carl Schmitz levende legende Nile Rodgers aan de lijn. De gitarist en sterproducer schreef en produceerde tientallen wereldhits en wil nu ook, via de muziek, zijn steentje bijdragen voor Meneer Konijn. Hij zal zijn bekende witte Fender Stratocaster gitaar veilen via Ebay voor het goede doel. De hoogste bieder krijgt de gehandtekende gitaar uit de handen van Nile zelf, volgende week donderdag tijdens z’n concert in Brussel.

We kennen Nile Rodgers onder andere van wereldhits met de Amerikaanse disco-funk band Chic zoals ‘Le Freak’ en ‘Good Times’. Hij was ook de producer van albums van David Bowie en Madonna en speelde dit jaar nog mee op het album van Daft Punk. Met zijn witte Fender gitaar, die hij nu veilt voor Meneer Konijn, speelde hij ook ‘Get Lucky’ in, de hit van het jaar van Daft Punk.

Nile Rodgers: ‘Momenteel zit ik nog in de opnamestudio in Australië, maar volgende week breng ik de gitaar mee naar België en overhandig ik ze met plezier aan de hoogste bieder voor het goeie doel. Al zal afscheid nemen niet gemakkelijk zijn, het is al sinds jaar en dag mijn back-up gitaar, ze gaat overal met me mee. Ik heb ze trouwens ook gebruikt op het nieuwe album van Daft Punk.’

Het gesprek met Nile kan je trouwens hier herbeluisteren.

Muziekliefhebbers kunnen vanaf nu hun bod uitbrengen op de gitaar van Rodgers. Bieden kan nog tot volgende week donderdag 14.00u. De hoogste bieder mag de gitaar persoonlijk gaan afhalen, ’s avonds tijdens het concert van Rodgers in de AB in Brussel. De opbrengst van de veiling gaat integraal naar Kindergeluk vzw, een organisatie die zich inzet voor kansarme kinderen in Vlaanderen.

MUDOO

Lees meer