Quantcast
FilmRecensies

Spider-Man: Homecoming | Recensie ★★★★☆

Op 19 juli verschijnt Spider-Man: Homecoming bij ons in de zalen. Wij van MUDOO mochten de film al reeds bekijken en geven u graag onze visie mee. 

Het is ondertussen al de tweede reboot van deze spinachtige superheld op nog geen drie jaar tijd. Ik hoor uzelf de vraag stellen: ‘Is deze reboot wel nodig?’. Wel ik verzeker u, dat is ie! Sterker nog, het is zelfs dé Spider-Man film die ons al veel eerder moest bereiken.

Verhaal

Het verhaal gaat over de jonge Peter Parker die, na zijn ontmoeting met de Avengers in Captain America: Civil War, terug keert naar zijn thuisstad, waar hij woont bij zijn tante May. Peter wil dolgraag samenwerken met de Avengers, maar beseft snel dat hij aanzien wordt als een lokale superheld. Wanneer de nieuwe schurk The Vulture in zijn leven komt, brengt hij Peters familie en vrienden in levensgevaar.

Wat opvalt aan het verhaal is het feit dat Peter/Spider-Man in het begin overkomt als een echte tiener, maar naar het einde toe zien we hoe hij zijn eerste stappen richting volwassenheid zet door de juiste beslissingen te nemen. Hierdoor zullen er veel tieners zijn die zich kunnen associëren met deze superheld.

Cast

Zoals ik al eerder zei wordt Peter weergegeven als een echte tiener, maar is de acteur zelf nog een tiener? Dat niet, maar met zijn 21 levensjaren is Tom Holland de jongste acteur die Spider-Man vertolkt. Met andere woorden komt hij goed over als een vijftienjarige jongen.

Een ander opvallend personage is Ned, vertolkt door Jacob Batalon. Hij is de beste vriend van Peter en is een van de eerste mensen die Peters geheime identiteit als Spider-Man ontdekt. Dit leidt vaak tot grappige situaties waarbij de lachspieren moeilijk te bedwingen zijn, voor ons toch alleszins.

Ook de liefde speelt is een belangrijke factor in het verhaal. Peter is verliefd op Liz, vertolkt door Laura Harrier. Zij is een laatstejaarsstudent die volop bezig is met het organiseren van Homecoming, het galabal van de school.

Een superheld, een compagnon en een mooie vrouw. Wat onderbreekt er nog aan het verhaal? Maar natuurlijk: de slechterik! Michael Keaton speelt de rol van slechterik Vulture. In het dagelijks leven heet zijn personage gewoon Adrian Toomes. Leuk weetje: oorspronkelijk zou Vulture verschijnen in The Amazing Spider-Man 4, maar doordat deze film werd geschrapt, is dit zijn eerste verschijning in een live action Spider-Man film. Hij werd bedacht door Stan Lee en Steve Ditko in 1963.

En verder zien we korte verschijningen van Robert Downey Jr. (Tony Stark/ Iron Man), Marisa Tomei (May Parker), Jon Favreau (Happy Hogan), Zendaya (Michelle), Donald Glover (Aaron Davis), Tony Revolori (Flash) en nog veel meer getalenteerde acteurs.

Continuïteit Marvel Cinematic Universe

Deze film is de eerste film over Spider-Man die zich afspeelt in het fictieve Marvel Cinematic Universe en dat merk je. Desondanks kun je, als je nog nooit een film van Marvel hebt gezien, perfect volgen met het verhaal. Sterker nog, het zal je eerder de drang geven om andere films van Marvel te bekijken.

Cameo Stan Lee

Stan Lee, het creatieve brein achter bijna alle personages van Marvel, heeft net zoals altijd zijn vaste cameo in een Marvel film. Ook in deze ontbreekt hij zeker niet. Als je in de film een oudere buurman vanuit zijn raam hoort roepen, dat is Stan Lee!

Eindoordeel

Spider-Man: Homecoming is een film voor iedereen die houdt van humor, actie, superhelden en nog zo veel meer. Het is een aanrader voor jong en oud en wij geven deze film met veel plezier ★★★★☆.

Spider-Man: Homecoming, vanaf 19 juli 2017 te bekijken in de Belgische cinemazalen.  

Met dank aan Sony Pictures Belgium voor het vertonen van de film.

Toon meer

Rune Meskens

Eindredacteur

Gerelateerde Artikelen

Close