Spanning, emoties en wantrouwen in tweede aflevering van De Mol

 Spanning, emoties en wantrouwen in tweede aflevering van De Mol

© VIER

De tweede aflevering van De Mol is een feit. Spanning, emoties en vooral wantrouwen overheerste deze aflevering. Hieronder vindt u een samenvatting van wat er allemaal gebeurde in De Mol.

Bij de start van De Mol wordt de focus meteen gelegd op Hans. Wat niet onlogisch is aangezien we er al een week over liggen te speculeren of hij, al dan niet, zal terugkeren. We krijgen beelden te zien waarin we uit kunnen concluderen dat Hans nog een kans krijgt in het spel.

De kandidaten hebben al een flauw vermoeden dat Hans eventueel zal terugkeren. Bij de vragenronde van vorige aflevering stond namelijk zijn naam nog vermeld. Bewust of onbewust gedaan? Hoogstwaarschijnlijk bewust!

Bij de eerste opdracht moeten Sam en Bouba in een aquarium raden hoeveel vissen erin zitten. Als ze dit kunnen raden kunnen ze ofwel 1.500 euro voor de groepspot verdienen, ofwel 2 pasvragen. Als ze voor de pasvragen kiezen, en ze kunnen het aantal vissen in het aquarium niet raden, dan gaan de 2 pasvragen naar Hans.

Hans is ondertussen ook aangekomen. Als hij terug in het spel wilt geraken, moet hij dezelfde vragenlijst invullen als de anderen kandidaten een dag eerder hadden ingevuld. Als hij erin slaagt beter te scoren dan Eline, dan mag hij terug in het spel komen. Hij krijgt ook op voorhand de vragen van presentator Gilles De Coster mee.

Ondertussen zijn Sam en Bouba alle vissen aan het tellen. Ze hebben 3 kansen om hun gok te wagen. Eerst denken ze 68 geteld te hebben, maar dat klopt niet. Dan dachten ze 63 vissen, maar dat was het ook niet. Uiteindelijk gingen ze voor de guldenmiddenweg en kozen voor 65. Dit was ook niet juist. De 2 pasvragen gingen automatisch naar Hans en de bus, met hem respectievelijk op, vertrok zonder hen.

Eline, Davey & Marzena hun opdracht is niet simpel. In 1780 werd kasteel ‘De goede hoop’ een gevangenis. Om de tijd te doden schreven gevangenen tekeningen op de deuren. Een van de gevangenen was de matroos John Piercen. Als de kandidaten kunnen achterhalen wat de naam van zijn schip was, en ze geraken op tijd op de volgende bus, dan verdienen ze 1.500 euro voor de groep.

Na lang zoeken vonden ze het antwoord op deze vraag, maar ze waren net een paar seconden te laat om op de bus te stappen.

De anderen kandidaten slaagden er ook niet in om hun opdracht te voltooien. Geen geld in de pot = een mol die goed zijn werk heeft gedaan.

Wanneer iedereen toekomt op de afgesproken plaats blijkt dat Hans 4 pasvragen heeft verdiend. Hij mag dan ook meteen testen of hij het waard is om in het spel te blijven, maar dan moet hij wel de vragenlijst tot een goed einde brengen.

Hans heeft de vragenlijst ingevuld. Iedereen zit op het puntje van zijn stoel. Blijft Hans of keert hij terug huiswaarts? Gilles, de presentator, typt Hans zijn naam is. Als het een groen scherm is mag hij blijven, is het rood vertrekt hij. Tien seconden van spanning. Iedereen kijkt naar het scherm. Blijft Hans in het spel?

En ja hoor, het scherm kleurt groen. Hans heeft beter gescoord dan Jessica en mag in het spel blijven. De kandidaten verwelkomen hem, maar sommigen zijn toch niet blij met de komst van Hans.

Voor de tweede opdracht gaan Sam, Annelies en Eline een muzikale dag tegemoet. Ze krijgen zangles van een professionele zangcoach. Ze moeten tegen het einde van de avond, samen met het koor, een regionaal lied brengen. Als ze voor een geblinddoekte jury kunnen zingen, zonder op te vallen, winnen ze hun ingezette geldbedrag.

De anderen kandidaten krijgen een iets avontuurlijkere opdracht. Ze zijn geblinddoekt ter plaatse gekomen en in positie gebracht en weten verder zeer weinig. Ze kunnen 3.000 euro verdienen met deze opdracht als ze binnen de 90 minuten op een rode knop duwen. Sommige dieren zullen hun hierbij helpen, en anderen dieren hen in de weg staan.

Marzena en Bertrand ontdekken een sleuteltje die aan een balletje hangt. Ze zullen de glazen buis moeten vullen om de sleutel te pakken te krijgen.

Jolien, Davey en Hans moeten een dieren woordpuzzel oplossen. Als ze alle 106 dieren schrappen in de puzzel, blijven er 5 letters over. Om de opdracht te doen slagen, moeten de kandidaten op de rode knop in de leeuwenkooi drukken. Maar dat kan enkel als de leeuw veilig achter slot en grendel kunnen steken. Dat kan in de leeuwentrailer, maar daar zit een babygeitje. Om een bloedbad te vermijden, moeten ze eerst de geit verwijderen.

Na 5 minuten wordt de situatie een beetje duidelijker. Ze zullen mekaar moeten helpen om de verschillende sleutels te bemachtigen. De kandidaten zitten verspreid over het domein. Bertrand en Marzena zitten in een hok met enkele geiten, Robin zit in een piepkleine kooi en Bouba zit opgesloten bij een muis. Alleen Hans, Jolien en Davey kunnen vrij rondlopen tussen de hokken.

Zesendertig seconden voor het einde lukt het de groep om op de rode knop te drukken. Ze verdienen 3.000 euro voor de groepspot.

De andere drie kandidaten die zich bij het koor hebben aangesloten, kunnen ook nog eens in totaal 3.000 euro voor de groepspot verdienen. Er zullen twee geblinddoekte juryleden door het koor lopen. Elk jurylid neemt er drie uit die niet bij het koor hoort. Jurylid één duidt Annelies als eerste aan. Zij speelt voor 1.000 euro die nu niet meer te verdienen valt. De tweede en derde die het jurylid aanduidt zijn gewoon leden van het koor. Het tweede jurylid duidt enkel Eline aan. Sam is geen enkele keer aangeduid waardoor hij voor 1.500 euro voor in de groepspot zorgt. Deze aflevering is er 4.500 euro verdiend wat een totaal van 11.500 euro maakt voor in de groepspot

Op het einde van de aflevering moet er niet één, maar twee kandidaten de groep verlaten.

Jolien is de eerste die de groep moet verlaten, gevolgd door Bouba. Hun zoektocht naar de mol eindigt hier.

De Mol, elke maandag om 20.35 uur bij VIER.

Rune Meskens

Redacteur

Lees meer