Quantcast
FilmRecensies

Solo: A Star Wars Story | Recensie ★★★★☆

Vanaf deze week speelt Solo: A Star Wars Story in de Belgische cinemazalen. Wij van MUDOO mochten de film al bekijken en geven u graag onze mening mee. 

De tweede Anthology film in de reeks draait rond een jonge Han Solo die wordt gespeeld door Alden Ehrenreich. Het verhaal speelt zich ongeveer 10 jaar voor A New Hope af en volgt de avonturen van een jonge Han Solo. Ik hoor u denken: ‘Zijn deze avonturen dan zo interessant om een film aan te spenderen?’ Wel, met de originele trilogie in het achterhoofd worden enkele zaken duidelijk. Zonder al te veel te spoilen: wie er van Greedo of Han in A New Hope eerst schoot, blijft voor discussie vatbaar. Maar in Solo: A Star Wars Story doet Han iets wat vele jaren later door Lando wordt overgenomen in The Empire Strikes Back. Deze easter egg ontdek je naar het einde van de film toe.

Cast

Alden Ehrenreich als Han Solo – © Lucasfilm

Zoals eerder vermeld wordt het personage van Han Solo gespeeld door Alden Ehrenreich. De acteur had de lastige opdracht om de rol over te nemen van Harrison Ford. Hij is geen Ford, lijkt niet op de Han Solo die we kennen uit de originele trilogie, maar komt wel goed over als een jongere versie van het personage. Sterker nog, hij komt geloofwaardig over als zijn personage. Geen wonder als je weet dat hij gekozen is uit 2500 andere kandidaten voor de rol.

Donald Glover (Lando) is fantastisch in zijn rol van Lando. Als kijker geloof je dat hij een jongere versie is van het personage dat we in The Empire Strikes Back voor de eerste keer ontmoeten. Zijn stem als intonatie lijkt opmerkelijk hard op die van Billy Dee Williams, de originele Lando acteur. Phoebe Waller-Bridge (L3-37) speelt de persoonlijke droid van Lando en is hilarisch is haar rol.

Woody Harrelson kruipt in de huid van Beckett, een smokkelaar en tevens een mentor voor Han. Nog voor de film uitkwam, waren we er van overtuigd dat dit een rol is dat op het lijf van Harrelson geschreven is. En na het bekijken van de film zijn we er van overtuigd dat dit effectief zo is.

Paul Bettany is Dryden Vos, een crime lord met veel krassen in zijn gezicht. Oorspronkelijk speelde Michael K. Williams deze rol, maar kon zijn agenda niet vrij maken voor de reshoots en werd dus vervangen door Bettany. Laatstgenoemde brengt het personage op een originele en geheimzinnige manier tot leven op het grote doek.

Emilia Clarke vertolkt vervolgens de rol van de bloedmooie Qi’ra. Voor ons persoonlijk na Carrie Fisher (Leia) en Daisy Ridley (Rey) het beste vrouwelijke personage in Star Wars.

Verder brengt Jon Favreau de stem van Rio Durant tot leven, Thandie Newton speelt Val Beckett en Anthony Daniels heeft een cameo als Tak.

Regisseur en scenaristen

Al het nieuws over de regisseurswisseling van Solo: A Star Wars Story gaan we u besparen. Ron Howard krijg de credit als regisseur toegewezen op het einde van de film en heeft ook het allergrootste deel gefilmd. Hij heeft van Solo een echte Star Wars Western gemaakt en stelde niet teleur.

Lawrence Kasdan en diens zoon Jon Kasdan schreven een vermakelijk origin story van onze favoriete smokkelaar. We hopen dat vader en zoon ons in de toekomst nog meer avonturen over Han, Chewie en co. mogen schenken. Of misschien een totaal ander verhaal. Always in motion, the future is.

Eindoordeel

Solo: A Star Wars Story is een film voor iedereen, zowel de trouwe fans als de doorsnee bioscoopbezoeker. De film is eenvoudig te volgen voor iemand die nog nooit één Star Wars film heeft gezien en doet je honger krijgen naar meer. Wij van MUDOO kunnen op dit ogenblik maar één ding zeggen, namelijk: “We have a good feeling about this!”

Solo: A Star Wars Story speelt vanaf woensdag 23 mei 2018 in de Belgische cinemazalen.

Met dank aan Disney Belgium voor het vertonen van de film.

Toon meer

Rune Meskens

Eindredacteur

Gerelateerde Artikelen

Close