Quantcast
Televisie

Sergio Herman en Axel Daeseleire proeven “een mier met honing aan haar poep”

Bijna een half miljoen kijkers volgden Sergio Herman en Axel Daeseleire vorige week op hun culinaire trip naar Thailand. Op woensdag 16 oktober zetten ze hun wereldreis verder richting Mexico, een land dat ook voor Axel onbekend terrein is.

De Mexicaanse keuken is volgens Sergio echter één van de meest onderschatte ter wereld. En dat zullen de boys geweten hebben. Van shotjes Mezcal bij het ontbijt tot een ultieme smaakexplosie op 3.000 meter hoogte: de Mexicanen dompelen Sergio en Axel onder in de échte Mexicaanse keuken.

En die keuken houdt veel meer in dan taco’s, guacamole en fajita’s. Na een hobbelige rit met een oldtimer die elk moment uit elkaar kan vallen en een copiloot die links en rechts al eens door mekaar durft te halen, belandt het duo in het ruige binnenland van Mexico. Het culinaire hart. Sergio krijgt er tranen in de ogen bij het proeven van een traditionele tortilla en voelt in een mezcalstokerij het instant effect van een (paar) shotje(s). Mexicanen drinken het straffe spul meerdere keren per dag, te beginnen bij het ontbijt. En daar kunnen Sergio en Axel toch niet voor onderdoen?

Op een markt in Oaxaca voelt Sergio zich als een kind in een snoepwinkel. “Ik kom hier op dat marktje, zet 10 stappen en word gewoon van mijn sokken geblazen. Ik kom hier ogen tekort, zoiets heb ik nog nooit geproefd.” Axel neemt Sergio nadien mee de bergen in. Op 3.000 meter hoogte, middenin de woestijn, wordt er naar een enorm zeldzaam product gezocht. Een heel bijzonder diertje dat maar op 2 plekken ter wereld te vinden is: “een mier met honing aan haar gat“. Een fenomenale smaakbom…

Aflevering 2 op woensdag 16 oktober om 21.45 bij VTM

Tags
Toon meer

Gerelateerde Artikelen

Close