‘Scheire en de Schepping’ met Jonas Geirnaert vanuit Nieuw-Zeeland

“Hoe zou het met mijn neef Jonas Geirnaert zijn en zou hij kunnen meedoen aan ‘Scheire en de Schepping’?”, vroeg Lieven Scheire zich luidop af. Geirnaert is sinds juli 2012 op reis door Australië en Nieuw-Zeeland. Hij keert pas terug tegen juli 2013.

Na wat technisch overleg werd besloten om Jonas als panellid te voorschijn toveren via internet, drie beeldschermen en 20.000 km glasvezelkabel. Geirnaert nam plaats achter de camera’s in een gebouw van de universiteit van Otago (Dunedin, Nieuw-Zeeland). Vandaaruit liep de verbinding naar de opnamestudio in Vilvoorde waar de andere panelleden – Jelle De Beule, Sam Gooris, Stijn Meuris en extra speler Bart Cannaerts – klaar zaten voor een nieuwe aflevering van Scheire en de Schepping, waarin de wetten van tijd en ruimte werden getart.

Lieven Scheire: “Iedereen heeft wel eens een Skype-gesprek gevoerd, maar hier was de uitdaging toch een stukje groter. Een panellid dat letterlijk van de andere kant van de wereld deelneemt aan een panelprogramma dat drijft op improvisatie en humor, we waren eerlijk gezegd niet zeker dat dat ging lukken. Maar de nerdiness en de uitdaging waren zo groot dat we het niet konden laten liggen.”

“Het was een belevenis om Jonas Geirnaert erbij te hebben vanuit Nieuw-Zeeland.  Het moment dat de eerste verbinding met zijn weergaloze grijns doorkwam, was kiekenvlees. Jonas zag er wat geroosterd uit door de Oceanische zon. En het was verdorie spannend, want de verbinding kon elk moment zomaar uitvallen. We riskeerden ook te veel vertraagde klank om deftig met Jonas te kunnen converseren. Tegelijk zat Bart Cannaertsklaar op de reservebank, naast Stijn Cole, om eventueel in te vallen voor Jonas. Wat uiteraard de nodige wanorde en toestanden te weeg bracht. Kortom, de sfeer waarin Scheire en de Schepping graag vertoeft.”

‘Scheire en de Schepping’, donderdag 14 maart om 21u05 op VIER.

MUDOO

Lees meer