Quantcast
Recensies

RECENSIE: Angry Birds 2: 007, birds style

De vogels en de varkens zijn terug in een film voor jong en oud. Hoewel het verhaal zich vooral richt op de jongsten onder ons, kunnen volwassenen wel meegenieten van de soms uitstekende muzikale keuze van de makers en de stemmencast.

Angry Birds 2

Verhaal
Animaties
(Vlaamse) stemmencast
Muziek

Totaalscore:

User Rating: Be the first one !

Ik moet toegeven: ik was een beetje terughoudend naar Angry Birds 2 toe. Ik had het spel nooit gespeeld, ik had de eerste film nooit gezien en ik begreep de hype rond vliegende vogels en groene varkens niet echt. Omdat ik de eerste film nooit gezien had, wist ik ook niet of ik meteen mee zou zijn met dit vervolg. En toch was ik snel genoeg mee met de film.

Het verhaal

Ook in deze film strijden de vogels, geleid door Red (Stijn Cole), tegen de groene varkens, geleid door Leonard (Alex Agnew).

Wanneer een nieuwe dreiging zowel Bird als Pig Island in gevaar brengt, recruteren Red, Chuck (Sven De Ridder), Bomb (Dominique Van Malder) en Mighty Eagle (Ivan Pecknik) Chuck’s zus Silver (Lauren De Ruyck).

Ze werken samen met de varkens Leonard, zijn assistent Courtney (Joke De Bruyn) en het techvarken Garry (Koen De Bouw).
Om hun huizen te redden vormen ze een onwaarschijnlijk superteam en streven ze naar een, niet altijd stabiele, wapenstilstand….

Angry Birds 2 is de zoveelste kinderfilm die kinderen wil meegeven dat je sterker staat als je samenwerkt: de vogels en de varkens zetten hun geschil opzij om het op te nemen tegen een gezamelijke vijand: een derde eiland dat hun eilanden aanvalt. Dit is absoluut geen slechte boodschap, maar de makers hadden misschien wel iets inventiever kunnen zijn en eens een andere boodschap in hun film kunnen verwerken.

De nieuwe bondgenoten gaan zonder plan en zonder voorbereiding op stap en komen in een aantal zeer vreemde situaties terecht. Hoewel het een film van om en bij de 90 minuten is, wordt er heel lang stilgestaan bij het bereiken van “de bron van het kwaad”. Dit zorgt ervoor dat het verhaal op sommige momenten langdradig wordt in het eerste deel van de film en dat de rest op een zeer korte tijd afgewerkt moet worden. Ook hier zijn de makers de mist in gegaan met de opbouw van het verhaal.

Terwijl de grote mensen vechten tegen het kwaad, raken de kinderen ook in de problemen: ze raken de eieren van enkele ongeboren vogels kwijt en doen er alles aan om ze terug te krijgen, wat leidt tot een confrontatie met een slang.

Uiteindelijk zullen ook de kinderen helpen met het bestrijden van het kwaad.

Cast

De Vlaamse stemmencast bestaat uit kleppers uit de televisie- en filmwereld, zoals Sven De Ridder, Koen De Bouw en Ivan Pecknik, aangevuld met mensen waarvan we minder gewoon zijn hen in films te horen, zoals Alex Agnew. Deze laatste vindt steeds meer en meer zijn weg te vinden naar het grote scherm en vervult zijn rol ook in deze film met verve.

Hoewel Ivan Pecknik minder te horen is omdat zijn personage een tijd lang niet opduikt in de film eindigt ook zijn rol in deze sequel heel mooi: net wanneer ik me af begon te vragen wat er met Mighty Eagle gebeurd was, keert hij terug voor een ontroerende finale.

Mieke Laureys, die zelf ook te horen is in de film, wist samen met deze bende getalenteerde mensen als stemmenregiseur een aangename film in elkaar te steken.

Muziek

Hoewel het een kinderfilm is, werd er ook gedacht aan de volwassenen die kinderen vaak vergezellen naar de bioscoop. Zo werden er een aantal dubbelzinnigheden verstopt in de film die enkel volwassenen zullen oppikken, alsook werd er gekozen voor muziek waar de huidige generatie kinderen bijna geen band meer heeft, zoals “Ice Ice Baby” van Vanilla Ice en “The Final Countdown” van Europe.

“Angry Birds 2” bevat een veelgebruikte boodschap, gehuld in een amusante familiefilm. Als je kinderen dit weekend vragen om naar “die nieuwe film met die vogels en die varkens” te gaan kijken, zeg dan niet meteen nee, want ook jij zal je aangesproken voelen bij het zien van deze film.

Angry Birds 2, nu in de bioscoop.

Tags
Toon meer

Jordi Hemelaer

Acteur, comedian en recensent bij MUDOO.

Gerelateerde Artikelen

Close