Quantcast
Radio

Radio 2 zomerhit in Blankenberge op 23 augustus

Met Zomerhit bekroont Radio 2 het beste uit de populaire Vlaamse muzieksector van het afgelopen jaar. Voor de veertigste editie van het evenement keert Radio 2 Zomerhit dit jaar op 23 augustus terug naar Blankenberge.

Radio 2 Zomerhit vindt dit jaar plaats op 23 augustus, een zaterdagavond in plaats van vrijdagavond. Het evenement wordt rechtstreeks op Eén en Radio 2 uitgezonden. Vanaf zaterdag 5 juli is er in elke aflevering van Vlaanderen Muziekland op Eén de Zomerhit-Top 20. Die geeft de stand aan van de populairste zomerplaten van het moment.

Cultuurschepen van Blankenberge Philip Konings:
We zijn verheugd dat we dit groots muziekfeest weer in Blankenberge mogen ontvangen. Met vroeger Zomerhit en later Tien om te zien heeft onze stad altijd al een sterke link gehad met populaire Vlaamse muziek.

Eén-kijkers en Radio 2-luisteraars brengen hun stem uit en kunnen het resultaat van week tot week volgen. Vlaanderen Muziekland is er tijdens de zomermaanden ook elke zondagmiddag van 13 tot 15.30 uur op Radio 2.

Nieuwe projecten in Middelkerke

De verhuis van Middelkerke, waar Radio 2 Zomerhit de voorbije dertien jaar plaatsvond, naar Blankenberge komt er door praktische redenen. “De afgelopen jaren is het evenement sterk gegroeid, zowel qua opkomst als productioneel”, legt Radio 2-nethoofd Jan Knudde uit.

Radio 2 neemt de beslissing om te verhuizen samen met het gemeentebestuur van Middelkerke. “Radio 2 en Middelkerke organiseren in 2014 niet langer samen Zomerhit, maar dat wil niet zeggen dat de samenwerking wordt stopgezet”, verzekert Jan Knudde.

Integendeel: Middelkerke wil innoveren en zet in op nieuwe projecten met Radio 2. Zo komen De Madammen naar Middelkerke in het voor- en najaar. Deze zomer plant Radio 2 in de kustgemeente ook nog een en ander rond het WK voetbal. En in het najaar zal de Rotonde een belangrijke rol spelen in een splinternieuw radioprogramma.

Toon meer

Gerelateerde Artikelen

Close