Q-Music haalt zijn mega-ijsblok terug uit de diepvries

 Q-Music haalt zijn mega-ijsblok terug uit de diepvries

Vanaf 20 januari wordt het een paar graden kouder in Genk. Q-music zet er namelijk een massief ijsblok neer, van 3 meter op 3.

Tom Klerkx (programmadirecteur): ‘Tijdens een brainstorm kwamen we op het idee om nog eens ons Q-ijsblok ergens neer te zetten. Het principe blijft eenvoudig: we vriezen iets in en wie kan voorspellen wanneer het de grond raakt wint de hoofdprijs. Deze keer doen we het ludiek en vriezen een oude Belgische frank in. Wie het best kan inschatten wanneer ‘onze frank’ valt, wint € 25.000. Het zal spannend worden, vooral met de uitzonderlijk zachte temperaturen tegenwoordig. Het weer is dezer dagen zodanig grillig, dat het exacte smeltmoment bepalen nog moeilijker wordt.’

Voorspel wanneer onze frank valt en win 25.000 euro

Maandag 20 januari om 8.00u wordt het officiële startsein gegeven op de Grote Markt in Genk en kan het smelten beginnen. Meedoen kan door een sms te sturen naar 6025 met ‘ijsblok’ gevolgd door het aantal seconden waarop je denkt dat de frank de grond zal raken. Eén sms’je kan voldoende zijn om de hoofdprijs in de wacht te slepen.

In 2006 zette Q zijn eerste ijsblok neer in Antwerpen. De ingevroren goudstaaf raakte er toen de grond na 2.945.083 seconden. Twee jaar later verscheen het Q-ijsblok in Gent in de vorm van een Porsche. Eén gelukkige Q-luisteraar kon voorspellen dat de ingevroren autosleutels na 1.305.136 seconden gingen vallen, en won daarmee een Porsche 911 Carrera.

Het smeltproces van het Q-ijsblok is volledig te volgen op Q, kanaal 39 en online op Q-music.be en via twitter (#Qijsblok). Je kan natuurlijk ook een kijkje gaan nemen op de Grote Markt in Genk vanaf 20 januari.

Het Q-ijsblok, vanaf maandag 20 januari in Genk.

MUDOO

Lees meer