Quantcast
Televisie

Prof. Koenraad Van Landuyt in de tweede aflevering van Topdokters

In de tweede aflevering maken we uitgebreid kennis met Prof. Koenraad Van Landuyt, vader van vier dochters, kweker van eigen kiwi’s, amateurfotograaf én plastisch chirurg. Een vrouw waar voor de tweede maal borstkanker bij is vastgesteld komt bij hem op consultatie. Prof. Van Landuyt zal bij haar een borstreconstructie met eigen weefsel uitvoeren, een techniek die hij samen met zijn Gentse collega’s ontwikkeld heeft en wereldwijd gezien wordt als de gouden standaard. Tijdens zo’n operatie komen internationale chirurgen vaak assisteren, wat voor heel wat animo zorgt.

Prof. Mathieu Vandenbulcke is ouderenpsychiater en volgt een 63-jarige man op die al 6 jaar jongdement is. Jongdementie is een ongeneeslijke ziekte die niet alleen voor de patiënt, maar ook voor de partner grote veranderingen met zich meebrengt. Genezen kan Prof. Vandenbulcke niet, maar als het koppel zich ondanks alles behoorlijk goed voelt, is dat voor hem alvast een succes.

Helemaal anders ligt het voor een jonge vader waarbij teelbalkanker is vastgesteld. Genezen is voor hem de enige optie. Hiervoor rekent hij op de hulp van Prof. Sylvie Rottey, een medisch oncologe die ervoor zorgt dat kankerpatiënten de juiste behandeling krijgen.

Topdokters, dinsdag 25 april om 20.35 uur bij VIER.

Toon meer

Rune Meskens

Eindredacteur

Gerelateerde Artikelen

Close